Den 3-23 maj kan du som är medlem rösta fram ombud till kongressen. Det gör du genom att logga in via ett mejl från Survey Generator. Tack för din röst!

Frågor & svar
Nyheter

Därför är det viktigt med kompetensutveckling: ”Förutsättning för att klara av krav och utmaningar”

Vad kan man egentligen förvänta sig av sin arbetsgivare när det kommer till kompetensutveckling? Vår ombudsman Jessica Stiernspetz svarar.

Publicerad: Uppdaterad:

– Kvalificerad långsiktig kompetensutveckling är en förutsättning för och en central del av en verksamhet som vill ha möjlighet att hantera nya krav och utmaningar i en värld i ibland snabb förändring, säger hon.

 

Ta upp det på utvecklingssamtalet

Kompetensutveckling innebär att utveckla sina redan befintliga kompetenser och något som arbetsgivaren ska avsätta tid och resurser för. Men det är både ditt och din chefs ansvar att se till att du får kompetensutveckling genom en pågående dialog där båda parter tar ansvar – arbetsgivaren för genomförandet och arbetstagaren för att ta initiativ och ansvar för sin egen utveckling

Har du tankar och önskemål? Ta upp det på ditt utvecklingssamtal! Det underlättar för arbetsgivaren som kartlägger vilka kompetenser som är nödvändiga i organisationen, vilka som behövs i framtiden och jämföra dessa med medarbetarnas kompetenser.

 

Viktigt att bibehålla och utveckla kunskaper

Det är inte bara under studietiden man utvecklar sina kunskaper, utan det är minst lika viktigt att som yrkesverksam genom engagemang bibehålla sin kompetens och fortsätta att utvecklas. För att som arbetsgivare bidra till en konkurrenskraftig svensk arbetsmarknad så är det viktigt att arbetstagare under arbetslivet får möjlighet att utvecklas.

Medarbetare som inte får utrymme att utvecklas på arbetsplatsen eller blir involverade i verksamhetens utveckling kan lätt tappa engagemang för sina arbetsuppgifter organisationen.

– Inte sällan resulterar det i att man presterar sämre och att man i förlängningen också söker sig bort från arbetsplatsen. Men känner man sig meningsfull som medarbetare och därmed meningsfullhet av att gå till arbetet så har arbetsgivaren lättare att bibehålla kompetent arbetskraft.

 

Inte bara fysiska kurser

– Det många inte tänker på är att kompetensutveckling är mycket mer än en fysisk utbildning. Det kan till exempel vara att man erbjuds nya verktyg, träffa externa samarbetspartners eller en ny roll på arbetsplatsen, säger Jessica Stiernspetz.

Berätta gärna hur möjligheterna till kompetensutveckling ser ut på din arbetsplats, klicka här!

 

Ellinor Molin

webbredaktör