Den 3-23 maj kan du som är medlem rösta fram ombud till kongressen. Det gör du genom att logga in via ett mejl från Survey Generator. Tack för din röst!

Frågor & svar
Om oss

Därför ska du vara med i facket

Fackförbund som Naturvetarna bevakar dina intressen och rättigheter på arbetsmarknaden. Att vara medlem i facket ger dig trygghet och utveckling i arbetslivet. 

Naturvetarna och andra fackförbund arbetar med att förhandla fram förmånliga kollektivavtal för sina medlemmar. Kollektivavtal ger dig en rad förmåner så som längre semester, uppsägningstid och föräldrapeng. Dessutom driver vi frågor som är viktiga för naturvetares arbetsliv. 

Ju fler som är medlemmar i ett fackförbund desto större legitimitet och styrka har vi i förhandlingar med arbetsgivare. Genom att vara medlem stödjer du vårt arbete med att teckna förmånliga avtal.

Du som arbetar på en arbetsplats utan kollektivavtal bör också vara medlem. Vi ger dig råd om vad som är viktigt att tänka på i ditt anställningsavtal, till exempel pension och sjuklön. 

 

Facket ger trygghet

Att vara medlem i ett fackförbund är en trygghet, redan från det att du studerar och under hela ditt yrkesliv. Om du en dag skulle stå utan jobb stöttar vi dig och vår inkomstförsäkring tryggar din inkomst. Tänk på att du då även bör vara med i Akademikernas a-kassa

Vi ger dig även rådgivning om villkor, avtal, arbetsmiljö och lön. Vid eventuella tvister med arbetsgivaren företräder förbundet dig. 

Naturvetarna erbjuder även en rad olika medlemsförmåner för att du ska utvecklas i din karriär och vara trygg, både i arbetslivet och privat. Läs mer om våra medlemsförmåner här.

 

Påverka på er arbetsplats

Ditt fackliga medlemskap ger dig också möjlighet att påverka på din arbetsplats. Om ni har en lokal facklig förening har du möjlighet att påverka vid till exempel omorganisationer eller arbetsmiljöfrågor, en rättighet som annars inte är självklar. Läs mer om hur du kan påverka på din arbetsplats. 

 

Bli medlem nu!

Senast uppdaterad: