Den 3-23 maj kan du som är medlem rösta fram ombud till kongressen. Det gör du genom att logga in via ett mejl från Survey Generator. Tack för din röst!

Frågor & svar
Om oss

Studentrådet

Naturvetarnas studentråd är en plattform för engagerade naturvetarstudenter. Studentrådet engagerar sig i studentpolitik, med extra fokus på frågor som är viktiga för naturvetares utbildning och arbetsmarknad.

Studentrådet bedriver påverkansarbete genom att bland annat föra diskussioner och samarbeten med lärosäten, kårer och studentorganisationer. Även lobbyarbete och debattartiklar är ett sätt att höras och synas inom utbildningspolitiken.

 

En del av Saco studentråd

Naturvetarnas studentråd är en del av Saco studentråd, Sveriges största fackliga studentorganisation. Saco studentråd påverkar utbildnings- och arbetsmarknadspolitiken för att förbättra studenters och nyexaminerades situation. Läs mer om Saco Studentråd

 

Studentrådets kongress

Varje höst håller Naturvetarnas Studentråd en kongress där ni medlemmar får chans att påverka vilka frågor Studentrådet ska driva under kommande verksamhetsår.

Vi nätverkar, utvecklas och får en djupare inblick i vad Naturvetarna gör för just oss. Styrelsen berättar vad som gjorts under året som gått och vad planen är för kommande verksamhetsår. Vid kongressen utses även nästkommande års styrelse och valberedning. 

 

Ta chansen att engagera dig i Naturvetarnas studentråd!

I studentrådet kan du vara med och påverka viktiga frågor som studenters ekonomi, studenters psykiska ohälsa och klimatfrågor. Man får chansen att delta i många roliga evenemang och få lära sig mycket om fackens roll och viktiga studentfrågor. Som engagerad i studentrådet får du dessutom en bra merit att skriva på CV:t och du får även ersättning för ditt uppdrag. Gå med!

Ansök till Naturvetarnas studentråds styrelse

Jag söker till:
Senast uppdaterad: