Frågor & svar
Om oss

Ali Mirazimi – Klimatförändringarna tar hit nya smittor

 

Vem är Ali Mirazimi?

Ali Mirazimi

Han är biomedicinsk analytiker i botten som pluggade vidare inom mikrobiologi.i dag är vaccinforskaren adjungerad professor på Karolinska institutet och knuten till både Folkhälsomyndigheten och Statens veterinärmedicinska institut, SVA.

 

 

 

 

 

Vaccinera eller inte är frågan?

Enligt vaccinforskaren Ali Mirazimi räcker det att riskgrupper och de som är äldre än 65 år vaccinerar sig. Övriga är välkomna att ta sprutan, men det kommer inte att påverka smittspridningen i samhället.

Att symptomen är lindriga hos friska människor följer forskarnas prognoser, där covid-19 har utvecklats till en vanlig influensa.

Nu rustar sig forskarna för att nya pandemier ska dyka upp, vilket kommer att ske, men ingen vet när. Fladdermössen, som är värdar för coronaviruset, måste forskarna ha särskild koll på. Ännu en pusselbit är klimatförsämringarna som gör att smittor som i dag finns på sydligare breddgrader flyttar till Sverige.

Är det förresten sant att män drabbas hårdare av covid-19, medan postcovid verkar slå hårdare mot kvinnor? Ali Mirazimi reder ut begreppen.

 

 

Lyssna på Ali Mirazimi på Spotify

Senast uppdaterad: