Den 3-23 maj kan du som är medlem rösta fram ombud till kongressen. Det gör du genom att logga in via ett mejl från Survey Generator. Tack för din röst!

Frågor & svar
Om oss

Carl Johan Sundberg – Träningen som minskar risken för sjukdom

 

Vem är Carl Johan Sundberg?

Carl-johan-sundberg-200.jpgCarl Johan Sundberg är legitimerad läkare och professor i molekylär och tillämpad arbetsfysiologi vid Karolinska Institutet. Hans forskning innefattar studier av hur träning påverkar hälsa och välbefinnande hos patienter med bröstcancer, diabetes och psykisk sjukdom samt hur gener och epigenetiska mekanismer är involverade i anpassningen till träning och fysisk aktivitet hos friska försökspersoner och idrottare.

 

 

Varför är träning viktig för hälsa?

KI-professorn Carl Johan Sundberg visar i sin forskning om att träning och hälsa hänger ihop och att risken för vissa cancerformer minskar med upp till 20 % för den som tränar. Man kommer långt med raska promenader på en halvtimme, helst varje dag. Mer behövs inte för att sänka blodtrycket och få en jämnare blodsockernivå. Bättre sömn och ökat välmående gör också att du orkar mer i vardagen. För att inte tappa kraft med ökad ålder är tipset att belasta musklerna lite extra.

 

Lyssna på Carl Johan Sundberg

Senast uppdaterad: