Den 3-23 maj kan du som är medlem rösta fram ombud till kongressen. Det gör du genom att logga in via ett mejl från Survey Generator. Tack för din röst!

Frågor & svar
Bli medlem

Byta fackförbund till Naturvetarna

För att byta fackförbund från ett annat fackförbund till Naturvetarna är det bra att tänka på några saker för att övergången ska bli smidig för dig. 

Så byter du fackförbund till Naturvetarna: 

  1. Begär utträde ur ditt nuvarande fackförbund.
  2. Ansök sedan om medlemskap i Naturvetarna och ange från och med vilken månad du vill bli medlem. Tänk på att det inte får vara ett glapp mellan medlemskapen för att slippa karenstiden på 12 månader för Inkomstförsäkringen.
  3. Vi rekommenderar även att du byter till Naturvetarnas a-kassa, Akademikernas a-kassa. Det ingår inte i medlemskapet i Naturvetarna. Läs mer om hur du byter a-kassa här.

 

Osäker på om du kan vara medlem?

Om du är osäker på om du kan vara medlem i fackförbundet Naturvetarna, så ansök först till oss, men sätt inträdesdatum en månad framåt i tiden, och när det är beviljat, ansöker du om utträde. Kontrollera utträdestiden från ditt tidigare fackförbund, så att inträdet i Naturvetarna blir i direkt anslutning till det, för att undvika glapp i medlemskapen.

Läs mer om vem som kan vara medlem här. 

Du kan också vara dubbelansluten till fackförbundet Naturvetarna och några andra fackförbund. Läs mer om dubbelanslutning här. 

 

Dina första tre månader som medlem

Under dina tre första månader som medlem har du inte rätt att ta del av arbetsrättsligt förhandlingsstöd, om du inte bytt från ett annat fackförbund direkt till Naturvetarna. Däremot har du möjlighet att ta del av medlemsrådgivning kring villkor och lön och all annan service och förmåner såsom karriärrådgivning

Om du byter fackförbund till Naturvetarna omfattas du av ett kostnadsfritt försäkringspaket från Akademikerförsäkring.

Senast uppdaterad: