Den 3-23 maj kan du som är medlem rösta fram ombud till kongressen. Det gör du genom att logga in via ett mejl från Survey Generator. Tack för din röst!

Frågor & svar
Bli medlem
Gå med i Akademikernas a-kassa också!Foto: Akademikernas a-kassa

Gå med i a-kassan

Att gå med i a-kassan ger dig en grundtrygghet om du en dag står utan jobb. Att vara med i a-kassan är dessutom ett villkor för att kunna ta del av vår inkomstförsäkring.

A-kassan för Naturvetarnas medlemmar heter Akademikernas a-kassa. Det kostar 130 kronor per månad att vara med. Det är en av de mest prisvärda försäkringarna på marknaden för akademiker. 

Medlemskap i Akademikernas a-kassa ingår inte i medlemskapet i Naturvetarna, utan du måste ansöka om det separat på Akademikernas a-kassas webbplats.

Ansök om medlemskap i Akademikernas a-kassa här 

Som studentmedlem kan du få ersättning från Akademikernas a-kassa när du söker jobb efter din examen. Om du arbetar extra under studietiden kan det därför vara en bra idé att gå med i a-kassan. 

Om du byter till Akademikernas a-kassa från en annan a-kassa, tillgodoräknas medlemskapstiden i den tidigare a-kassan. Akademikernas a-kassa kan hjälpa dig med att byta så att det inte blir något glapp i tid.

Mer information om villkoren för ersättning, hur den beräknas samt ansökan finns på www.akademikernasakassa.se.

Du måste vara med i Akademikernas a-kassa för att ha rätt till kompletterande ersättning från Naturvetarnas inkomstförsäkring.

 

Så söker du ersättning 

Du söker ersättning på Akademiekrnas a-kassas webbplats. Här finns även en film om hur du går tillväga. 

 

Vanliga frågor

Är jag automatiskt med i a-kassan när jag är medlem i Naturvetarna?

Nej, medlemskapet i a-kassan ansöker du om separat. Läs mer på www.akademikernasakassa.se/naturvetarna.

Hur gör jag för att byta a-kassa till Akademikernas a-kassa?

Du kan endast vara medlem i en a-kassa i taget. Om du byter a-kassa får du tillgodoräkna dig tidigare medlemstid om det inte blir något glapp mellan medlemskapen.

Om du inte är medlem i någon a-kassa, ansök om inträde på www.akademikernasakassa.se/bli-medlem

Om du tillhör en annan a-kassa och kan du enkelt byta till Akademikernas a-kassa på deras webbplats

Senast uppdaterad: