Den 3-23 maj kan du som är medlem rösta fram ombud till kongressen. Det gör du genom att logga in via ett mejl från Survey Generator. Tack för din röst!

Frågor & svar
Om oss

Katarina Blom - Låt behoven styra i det nya flexibla arbetslivet

Pandemin har gett oss en möjlighet att testa och utvärdera hur det nya flexibla arbetslivet ska se ut med hänsyn till chefens och medarbetarnas olika behov, menar psykologen Katarina Blom.

Vem är Katarina Blom?

Katarina BlomKatarina Blom är leg. psykolog och en av Sveriges mest bokade föreläsare inom välmående och hälsa. Katarina förklarar på ett inspirerande och enkelt sätt vad vetenskap och forskning kan lära oss om det mänskliga välbefinnandet. Hon nominerades 2016 och 2019 till Årets talare. 

 
 
 
 

 

Flexibla kontoret och arbetslivet 

Psykologen Katarina Blom ger bästa tipsen för att uppnå den ogripbara känslan av lycka. Den går att påverka men är inget som man kan önska sig eller kontrollera. Några nycklar är goda relationer, engagemang och att ha den kompetens som krävs för att kunna göra ett bra jobb.
För vissa är lycka att jobba hemma, medan andra vill möta kollegorna vid kaffemaskinen. Hon menar att det nu finns ett fönster för att testa och utvärdera hur det nya flexibla arbetslivet ska se ut med hänsyn till chefens och medarbetarnas olika behov. Ingen klagade på dålig produktivitet under pandemin. Men relationerna gick det sämre med när vi slutade att mötas fysiskt.

 

Lyssna på Katarina Blom

Senast uppdaterad: