Den 3-23 maj kan du som är medlem rösta fram ombud till kongressen. Det gör du genom att logga in via ett mejl från Survey Generator. Tack för din röst!

Frågor & svar
Om oss

Sara Ask – Gärna glass men inte som belöning

Att locka barnen med glass för att de ska äta upp är ingen bra idé, enligt dietisten Sara Ask. Lyssna på hennes bästa tips för att få barn att äta hälsosamt.

Vem är Sara Ask?

Sara Ask

Författaren Sara Ask är en av Sveriges främsta barndietister. I nio år var hon kliniskt verksam på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Hon har varit matredaktör för tidningen Vi Föräldrar. Hon har skrivit ett flertal böcker och är en flitigt anlitad föreläsare.
 
 
 
 

 

Övervikt och fetma bland barn

Föräldrar, ni kan vara lugna. De flesta barn får i sig den näring de behöver. Det är ändå en bra idé att lära barnen äta grönsaker och få en passion för dem senare i livet. Ett större problem är övervikt och fetma bland barn, som kan vara en följd av att barnen får bestämma matsedeln. Huvudbudskapet är att se på maten som en del i en större helhet i stället för att stirra sig blind på enskilda ingredienser.

Sara Ask har de bästa tipsen för att få barn att äta hälsosamt. Att locka barnen med glass för att de ska äta upp är ingen bra idé, enligt dietisten Sara Ask. 

 

 

Lyssna på Sara Ask

Senast uppdaterad: