Frågor & svar
Om oss

Sveriges Akademiska Etologer

Sveriges Akademiska Etologer är etologernas yrkesorganisation. Etologer anslutna till Sveriges Akademiska Etologer har en gedigen akademisk utbildning och står för hög kvalitet. Vi har funnits sedan 2011 och blev en professionsförening inom Naturvetarna 2023. 

Varför finns vi?

Föreningens ändamål är att göra etologers yrkeskår synlig på arbetsmarknaden och för allmänheten. Vi vill påvisa behovet av etologer och lägga fokus på hur vår kompetens kan ytterligare driva frågan om djurens välfärd framåt, i olika former. Långsiktigt vill vi att alla som har djur/djurintresse ska veta vilka etologer är, varför vi finns och vad vi gör.
Vi vänder oss till djurägare av sällskapsdjur, den yrkesverksamma djurhållaren eller organisationer som arbetar med eller om djur, samt till lantbrukare eller till de som arbetar med djurparksdjur eller försöksdjur.

 

Bli medlem!

Medlemskap kostar 300 kr per år, 150 kr för studenter. Stödmedlemmar som vill bidra till föreningens arbete betalar valfri summa om minst 50kr/år.

Sveriges Akademiska Etologer är en fristående, politiskt neutral ideell förening dit etologer ansöker om medlemskap. För att bli ansluten till föreningen krävs att man har en gedigen akademisk utbildning i ämnet och därmed har en uppdaterad vetenskaplig grund om djurs beteenden när vi arbetar.

Vad vi gör?

Vi är remissinstans till Jordbruksverket i djurskyddsfrågor.
Varje år delar vi ut stipendier, bland annat för bästa kandidatarbete till en student på Etologi och djurskyddsprogrammet.
Vi anordnar fortbildningar för våra medlemmar och håller i föreläsningar och event där även andra intresserade kan anmäla sig.

Senast uppdaterad: