Frågor & svar

Nyheter

På denna sida hittar du alla nyheter från Naturvetarna, samt artiklar inom forskning, vetenskap, karriär, ledarskap och arbetsrätt och avtal. Här hittar du vår medlemstidning. 

Publiceringsregler för kommentarer

Filtrera artiklar

2834 artiklar

Sophia i topp på att förklara sin forskning

Den lyckliga tvåan i årets Forskar grand prix är Sophia Hernandez. Hon är molekylärbiolog och forskar om den parasit som orsakar malaria.

Patriq Fagerstedt är ny ordförande för Naturvetarna

På Naturvetarnas kongress valdes Patriq Fagerstedt till ny ordförande för Naturvetarna.

Från Naturvetarnas kongress: Sverige ska bli världens första fossilfria land

Det händer mycket i den gröna omställningen nu, och naturvetare har en nyckelroll. Det blev tydligt på Naturvetarnas kongress när Svante Axelsson visade att en fossilfri framtid är möjlig. Men det finns hinder på vägen.

Allt vi vet om nya LAS

Vid nästa halvårsskifte, 30 juni 2022, är planen att nya LAS, Lagen om anställningsskydd, ska börja gälla. Här förklarar vi vad lagförslaget innebär för dig och uppdaterar när något nytt händer.

Porträttbild av Love Chrisson framför grön bakgrund.

Love Chrisson blir ny ordförande för Studentrådet

Naturvetarnas studentråds kongress är över och en ny styrelse är vald. Det här året är rådets fokusfråga extra viktig att driva.

Porträtt på Svante Axelsson

Månadens fråga: Kommer du att lyssna på Svante Axelssons tal på Naturvetarnas kongress?

Den 19-20 november hålls Naturvetarnas kongress i Stockholm. Den öppna delen av kongressen kommer att livesändas här på Naturvetarnas webbplats.

Peter fick hjälp av Naturvetarna vid utbrändhet – har släppt en bok för andra drabbade

Runt trettio tusen svenskar blir utbrända på jobbet varje år. En av dem är Peter Sundkvist som vill ingjuta mod hos andra som drabbas, och förmedla att utmattning inte är något att skämmas över.

Monica undanröjer hälsorisker på jobbet

Monica Lind är skyddsombud och jobbar för att medarbetarna ska må bra på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Just nu är det pressat på labb med mycket övertid.

Kvinnas huvud bakifrån

Frida blev kränkt på sin arbetsplats – fick hjälp av Naturvetarna

Även den bästa kan hamna i konflikt med chefen. För Frida gick det så långt att hon skulle bli sjuk av att jobba kvar. Stödet från Naturvetarna gjorde att hon kunde gå vidare och på starka ben se fram emot nästa jobb.