Frågor & svar

Nyheter

På denna sida hittar du alla nyheter från Naturvetarna, samt artiklar inom forskning, vetenskap, karriär, ledarskap och arbetsrätt och avtal. Här hittar du vår medlemstidning. 

Publiceringsregler för kommentarer

Filtrera artiklar

2888 artiklar

Per Skyllberg i blå jacka står framför ett träd och ett rött hus.

Per skapar nya grönytor i staden

När städerna förtätas får ofta grönytor stryka på foten. Gamla ekar fälls till synes lättvindigt för att ge plats åt hus, vägar och annan infrastruktur. Men det gäller inte i Nyköping.

Så lyckas du på jobbintervjun

Plötsligt dyker drömjobbet upp och du blir kallad på intervju. Då är det bra att vara förberedd på hur du bäst lyckas! Pelle Dohlwitz, karriärrådgivare på Verto konsult AB, delar med sig av sina bästa tips.

AstraZeneca: Stora fördelar med att återvända till kontoret

Den innovativa utvecklingen gynnas mest om medarbetarna är på arbetsplatsen. Det är huvudlinjen hos AstraZeneca sedan coronarestriktionerna försvunnit. Dock finns fortfarande möjligheten till ett flexibelt arbetsliv beroende på vad man har för roll i verksamheten. Det säger Anna Söderman, som är HR-chef för AstraZeneca i Sverige.

Rekordlåg arbetslöshet för Naturvetarnas medlemmar

Naturvetarnas medlemmar har en rekordlåg arbetslöshet på 1,7%. Under pandemiåret 2020 ökade arbetslösheten bland andra akademiker men bland Naturvetarnas medlemmar har det istället minskat succesivt.

Colin Andersson, Astrid Resare, Love Chrisson, Dianna Zeleskov och Mattias Larsson står bredvid varandra framför en whiteboard-tavla.

Möt Studentrådets nya medlemmar

Vid Naturvetarnas studentråds kongress i april valdes två nya ledamöter till styrelsen.

TRe perosner diskuterar framför whiteboard

Var vill du helst jobba?

Hjälp oss att utse den mest attraktiva arbetsgivaren för naturvetare!

En man sitter i en bil och håller sina händer på ratten.

”Höjd milersättning gör skillnad för medlemmarna!”

Lokalföreningen på HS Konsult i Uppsala har lyckats förhandla upp ersättningen för resor med egen bil i tjänsten till 43.50 kronor per mil.

– Det landade väl och är en framgång för medlemmarna, säger Anton Liedgren, ordförande för akademikerföreningen på företaget.

Bildcollage. Till vänster porträttfoto på Jessica Rönnberg. Till höger miljöbild på kvinna som sitter i en soffa och jobbar på sin laptop.

HR-chefen: Flexibelt arbetsliv ger ork och arbetsglädje

Under coronapandemin har Länsstyrelsen i Västra Götaland kunnat bedriva en bra och effektiv verksamhet trots att 90 procent av medarbetarna jobbat hemifrån. Med dessa erfarenheter i ryggen är man nu redo för en framtid med ett flexibelt arbetsliv.

Två tjejer springer på en äng mot ett vitt tält. En av tjejerna gör peace-tecken med fingrarna i luften.

5 tips till din hemester i sommar

Har dina utlandsplaner ställts in? Inte lyckats förnya ditt pass? Inga problem. Det finns mycket du kan upptäcka i Sverige. Vem vet, kanske upptäcker du till och med något nytt i din egen stad?