Frågor & svar

Nyheter

På denna sida hittar du alla nyheter från Naturvetarna, samt artiklar inom forskning, vetenskap, karriär, ledarskap och arbetsrätt och avtal. Här hittar du vår medlemstidning. 

Publiceringsregler för kommentarer

Filtrera artiklar

792 artiklar

5 heta poddtips till semestern

Sommartider hej hej, sommartider! Oavsett om du kopplar av på stranden, i sommarstugan eller hemma i soffan har vi sommarens bästa podcasttips från vår egen Naturvetarpodden.

 

 

Strejken är över – detta gäller för Naturvetarnas medlemmar

Konflikten mellan Vårdförbundet och arbetsgivarna inom SKR och Sobona är avblåst. Naturvetarnas medlemmar inom kommuner och regioner går på ett annat avtal som har en tydlig koppling mellan prestation och lön.

Bättre villkor behövs för utländska forskare

Kompetens som behövs i hela life science-kedjan

Den första kullen studenter som har gått utbildningen i Regulatory affairs spås en lysande framtid. Den kompetensen är svår att hitta både här hemma och globalt. I augusti kommer en ny chans att vässa den kompetensen.

Våga vara öppen om psykisk ohälsa: ”Det finns en rädsla”

Hur skapar man arbetsplatser som förebygger psykisk ohälsa? En del av lösningen är att fånga upp signaler i tidiga skeden och prata om dem, enligt leg psykolog Caroline Lornudd. Hon har forskat om ledarskap kopplat till arbetsmiljö och stress vid Karolinska institutet.

Månadens fråga: Borde Sverige leda den gröna omställningen, och hur ska det gå till?

Klicka här för att läsa om hur vi stöttar Novavax vid neddragningar.

Facket stöttar när Novavax drar ner

När Novavax minskar sin personalstyrka har det lokala facket på företaget en nyckelroll. Uppdraget är att hitta bra lösningar för de som sägs upp och att skapa en god arbetsmiljö för de som är kvar.

Klicka här för att läsa 7 viktiga saker i anställningsavtalet.

Bra att veta om du ska sommarjobba

Behöver du fylla på kassan i sommar? Att sommarjobba är både nyttigt och roligt. Här kan du läsa om vad som är viktigt att ha koll på i ditt anställningsavtal.

Nya karriärmöjligheter inom hälso- och sjukvård

Löner och kompetensmodeller stod i fokus när Naturvetarna träffade medlemmar i Region Västerbotten. En kompetensmodell för biomedicinska analytiker ska införas och de exempel som förbundet lyfte från andra regioner ledde till en intressant diskussion.