Frågor & svar

Nyheter

På denna sida hittar du alla nyheter från Naturvetarna, samt artiklar inom forskning, vetenskap, karriär, ledarskap och arbetsrätt och avtal. Här hittar du vår medlemstidning. 

Publiceringsregler för kommentarer

Filtrera artiklar

818 artiklar

Studenter önskar mer arbetslivsanknytning

I helgen stod framtidens arbetsmarknad på agendan när Naturvetarnas Studentråd anordnade event. Allt för att rusta våra studentmedlemmar med insikter och karriärtips inför klivet ut på arbetsmarknaden.

Vill du som förtroendevald påverka Naturvetarnas ställningstaganden?

Under hösten testar vi att bjuda in till dialog om aktuella arbetsmarknadspolitiska frågor. Tanken är att vässa Naturvetarnas ställningstagande genom att lyssna in vilka möjligheter och utmaningar du som förtroendevald vill lyfta fram.

Lyssna till dina egna behov: ”Det är lätt att vara dömande mot sig själv”

Vi pressas allt hårdare, både i plugget och på jobbet. Och många mår dåligt psykiskt. Här får du några tips på vad du själv kan göra för att stå stadigare i en prestationsdriven tid.

”Vi ska vara lite smartare och förekomma problemen”

Diskriminering är ett samhällsproblem som påverkar individer på både personlig och strukturell nivå. Att arbeta förebyggande mot diskriminering är avgörande för att skapa ett inkluderande samhälle. Alla individer ska känna sig trygga och ha lika möjligheter att höras och utvecklas.

Månadens fråga: Hur återhämtar du dig i vardagen?

Återhämtning är en nyckel till att må bra, vara hållbar och slippa gå in i väggen. Nu undrar vi vad du gör att för att få ny energi både på jobbet och fritiden?

Nobelprisen 2024: Banbrytande upptäckter inom AI, proteinforskning och mikroRNA

Årets Nobelpris i kemi handlar om att skapa nya proteiner som bland annat kan fungera som vacciner och läkemedel. Genombrottet kom år 2020 då den upptäckten gifte ihop sig med AI.

Naturvetarna lyfter det hållbara arbetslivet 2025

Vad vill Naturvetarna med löner och villkor i avtalsrörelsen 2025? Att medlemmarna mår bra och är hållbara är en av flera hjärtefrågor.

Ny logga inspireras av Naturvetarnas medlemmar

Har du lagt märke till att nyhetsbrev, webb och andra naturvetarkanaler fått ett nytt utseende? Nu byter Naturvetarnas logga kostym för att signalera det moderna och hållbara förbund vi är idag, men även för att tydligare lyfta det som våra medlemmar är proffs på - naturvetenskap.

Ta första steget mot en ny vana

Forskning visar att träning är bra för både den fysiska och psykiska hälsan. Men att hitta motivation till att börja röra på sig kan ändå vara svårt. En som har lyckats ta sig över den tröskeln är toxikologen Antero Vieira da Silva som tidigt fann kärleken till löpning.