Den 3-23 maj kan du som är medlem rösta fram ombud till kongressen. Det gör du genom att logga in via ett mejl från Survey Generator. Tack för din röst!

Frågor & svar

Nyheter

På denna sida hittar du alla nyheter från Naturvetarna, samt artiklar inom forskning, vetenskap, karriär, ledarskap och arbetsrätt och avtal. Här hittar du vår medlemstidning. 

Publiceringsregler för kommentarer

Filtrera artiklar

780 artiklar

Vårdförbundet utökar konflikten

Vårdförbundet varslade den 6 maj om en utökad övertids-, mertids-, och nyanställningsblockad i 29 kommuner. Blockaden träder i kraft 20 maj kl. 16.00.

Gör din anställning till en succé – Naturvetarna guidar dig från examen till arbetsliv

Ditt första jobb efter examen är en milstolpe fylld med både förväntningar och nervositet. Naturvetarna hjälper dig med allt från jobbintervjuer till löneförhandlingar och säkerställer att du är väl förberedd inför dina första steg i arbetslivet.

Vad gör du för att vara anställningsbar om fem år?

Arbetsmarknaden förändras nu i snabb takt och tryggheten ligger mer i den egna kompetensen än lagar och regler. Nu undrar vi vad du gör för att vara attraktiv på arbetsmarknaden om fem år.

Systemet som missgynnar viktiga vårdyrken

Inom vården växer behovet av specialiserad kompetens och många nya yrkesgrupper bidrar till att fler patienter får en effektiv behandling av svåra sjukdomar. Men de yrkesgrupperna missgynnas av det nuvarande systemet för arbetsidentifikation. Det är ett problem som måste lösas.

Erik får företag att gå före i den gröna omställningen

Företagaren Erik Huss hjälper företag att tjäna pengar på sitt hållbarhetsarbete. "Vill du bli rik på upplevelser och älskar frihet så är detta melodin", säger han.

Naturvetarnas medlemmar kan vara neutrala i konflikten

När Vårdförbundets medlemmar har inlett en blockad mot arbetsgivaren fortsätter medlemmar i Naturvetarna att arbeta som vanligt.

Klart med kollektivavtal på Olink Proteomics

Nu har bioteknikföretaget Olink Proteomics i Uppsala tecknat kollektivavtal med Naturvetarna, Sveriges ingenjörer och andra Saco-förbund.
– Det är ett naturligt steg och vi är glada att ha fått det på plats, säger Linnéa Wikberg, ordförande för akademikerföreningen på företaget.

Ulrika valde chefsjobbet efter coachning

Har du använt Naturvetarnas chefsrådgivning? Det gjorde Ulrika Morris, som landade jobbet som verksamhetschef på Umeå universitet.

Senaste nytt om Vårdförbundets blockad och neutralitet

Nu har blockaden för Vårdförbundets medlemmar trätt i kraft. Till Naturvetarna och våra medlemmar har Vårdförbundet inkommit med en begäran om neutralitet.

Naturvetarna kan dock inte kollektivt gå ut och kräva neutralitet av medlemmarna då det är en individuell rättighet som tillfaller varje enskild anställd och medlem.