Frågor & svar
Om oss

Lena Skogholm – Gör det du gillar och stärk hjärnan

Undvik att fastna i negativa tankar! Beteendevetaren Lena Skogholm visar hur vi kan göra för att hjälpa hjärnan på traven och ge den vad den behöver.

Vem är Lena Skogholm?

Johan Kuylenstierna

Inspirationsföreläsare Lena Skogholm har skrivit flera böcker och är en prisad föreläsare. I botten är Lena beteendevetare och har själv gjort resan från botten till toppen när hon efter en tuff arbetsperiod gick in i väggen. I dag känner hon igen signalerna och vet hur hon ska agera för att inte hamna där igen. På ett konkret sätt visar hon hur man får nytta av hjärnforskningen. I sina böcker skriver hon om hur hjärnan kan stärkas, men också hur vi ska bemöta varandra i vardagen, och inte låta oss bli uppslukade av energitjuvar. Hur de ska hanteras har hon bästa tipsen för. Allt mynnar ut i hur vi ska uppnå bättre resultat i arbetslivet och samtidigt må bra. Hon har själv jobbat med verksamhetsutveckling hos olika arbetsgivare och uppnått goda resultat. 
 

Hur hjärnan fungerar

Missa inte att ta pauser i vardagen. På samma sätt som idrottare behöver vila musklerna måste hjärnan pausa under en arbetsdag utan störande mobilpling. Beteendevetaren Lena Skogholm visar hur vi kan göra för att hjälpa hjärnan på traven och ge den vad den behöver. Att odla sina relationer och hjälpa andra stärker hjärnan. Det gäller också den viktiga återhämtningen.
Att göra saker som du mår bra av stärker din hjärna. Det behövs för att inte fastna i hotbilder och negativt tänkande, som vi sedan livet på savannen är programmerade att göra. Det var en bra överlevnadsstrategi då, men inte i dagens moderna samhälle.

 

Lyssna på Lena Skogholm

Senast uppdaterad: