Den 3-23 maj kan du som är medlem rösta fram ombud till kongressen. Det gör du genom att logga in via ett mejl från Survey Generator. Tack för din röst!

Frågor & svar
Om oss

Fredrik Löfgren – När robotarna och AI gör jobbet

Fredrik Löfgren tar dig med på ett äventyr in i framtiden, fylld med robotar som kan komma att överträffa människans intelligens och kunskap.

Vem är Fredrik Löfgren?

Katarina Blom

Sedan barnsben har Fredrik Löfgren haft ett stort intresse för robotar och teknik. Teknisk fysik och elektronik vid Linköpings Universitet blev därför det självklara studievalet. Där utvecklade han självkörande bilar och byggde ett helt fotbollslag med robotar. Han har fått flera stipendier och tagit medaljer i VM och OS inom robotik. Dessutom vann han den prestigefyllda Genikampen på svt. I dag är han entreprenören som driver fler företag inom bland annat VR, där han skapar virtuella mötesplatser med olika miljöer. Fredrik studerar också hur AI och robotar påverkar vårt samhälle med fokus på arbetsmarknaden.

 

Robotar i människans vardag

Robotar har funnits i industrin under lång tid, där muskelkraft byts ut mot automatiserade system. Nu har robotar klivit in i människans vardag och är på väg att ersätta hjärnan, enligt robotforskaren och entreprenören Fredrik Löfgren.

AI-algoritmer är överlägsna människan när det gäller att läsa in och analysera stora datamängder. Detsamma gäller att tolka bilder. Däremot kommer jobben inte att försvinna, men de kommer att förändras och bli roligare, och mer kreativa.

 

Lyssna på Fredrik Löfgren

Senast uppdaterad: