Den 3-23 maj kan du som är medlem rösta fram ombud till kongressen. Det gör du genom att logga in via ett mejl från Survey Generator. Tack för din röst!

Frågor & svar
Nyheter
Två kollegor diskuterar anteckningar i kontorsmiljö.

Chefsrådgivaren: Så får du talangerna att stanna

Det blir allt svårare att hitta rätt kompetens, men också att behålla de nyckelpersoner vi behöver för att utvecklas. Hur ska vi tänka för att personalen ska stanna?

Publicerad:

Lönen är en faktor, men långt ifrån allt för att vara en attraktiv arbetsgivare. Visa att du uppskattar medarbetarna och berätta att de är viktiga spelare i ditt dreamteam. Det är så lätt att ta saker för givna och glömma bort att ge positiv feedback, särskilt till de som är duktiga och självgående.

 

Fokusera på viktiga medarbetare

I stället går många chefer i fällan och lägger för mycket tid på dem som inte fungerar och är missnöjda. Det är naturligt att försöka få med alla, men det är kanske inte de insatserna som gör mest nytta för helheten.
Lägg hellre mer fokus på dem som är viktiga för verksamheten och som du vill behålla. Ställ frågor om hur de vill utvecklas och erbjud dem att vara med i arbetet med strategier och åt vilket håll organisationen ska gå.

 

Vad är dina visioner som ledare?

Bjud in nyckelspelarna till ledningsgruppen och andra fora, och låt dem dela med sig av sin kompetens och sitt engagemang. Möt medarbetarna på deras spelplan och ta reda på vilka behov de har för att trivas och göra ett bra jobb. Sedan måste du göra hemläxan och fundera på varför du är ledare och vilka dina visioner är i ledarrollen. Om du kommunicerar det till dina medarbetare är det lättare för dem att följa dig. De ska känna: ”Där vill jag vara med”.

Att vara närvarande bland sina medarbetare kan låta som en klyscha. Men många chefer lever inte upp till det, utan ägnar mycket tid åt möten och hinner vare sig vara strategiska eller operativa. I ett sådant läge är det idé att se över sin mötesstruktur och ha ett tydligt syfte med varje möte.

 

Hantera återgången till kontoret

Nu när folk är tillbaka på kontoret efter pandemin gäller det ha spelregler för närvaro på kontoret. Det kan handla om att alla ska vara på plats vissa mötesdagar. Att kunna erbjuda hemarbete börjar bli en hygienfaktor, som man inte kommer undan som arbetsgivare.
Se också över förmåner. Pensioner har seglat högt upp på listan, även bland de unga, liksom arbetstider och semester.

Pelle Dohlwitz, chefsrådgivare på Verto AB.