Den 3-23 maj kan du som är medlem rösta fram ombud till kongressen. Det gör du genom att logga in via ett mejl från Survey Generator. Tack för din röst!

Frågor & svar
Nyheter
Två kvinnor och två män står i ett rum och samtalar.

Så kommer du igång efter semestern

Känns det tungt att semestern är över? Ta det lugnt, det är en helt normal reaktion som oftast går över inom några dagar. Här listar vi 4 tips som kan hjälpa dig att komma igång!

Publicerad:

1. Mjukstarta och nätverka

När skolan börjar i augusti består första dagen ofta av ett upprop och lite fika innan du är fri att gå hem igen. Tyvärr ser det inte riktigt likadant ut på arbetsplatsen, men låt dig inspireras av tanken och börja inte på högsta växeln första dagen. Passa på att och byta semesterupplevelser med kollegorna och mingla vid kaffemaskinen. 

 

2. Ge dig själv en nystart och organisera

Blir du snurrig bara av att tänka på allt som ska göras? Gör en ”to do-list” och prioritera ordningen på uppgifterna. Semestern må vara slut, men det är också ett perfekt tillfälle för en nystart och att skaffa nya önskvärda vanor. Ta tag i saker som inte blivit av tidigare!

 

3. Ta pauser

En viktig sak att alltid tänka på är att ta raster och röra på dig, eller sitta ned om du har ett aktivt arbete. Vid stillasittande arbete rekommenderas det att resa sig och byta position varje halvtimme. 

 

4. Förläng ledigheten

Även om det känns som att man arbetar mestadels av sin vakna tid så försök att ta till vara på kvällar och helger! Fixa till exempel en minikräftskiva mitt i veckan, eller se till att den där ”after worken” som det pratats om senaste året faktiskt blir av. Boka in saker att se fram emot!

 

Läs mer om hur vi på Naturvetarna arbetar med hållbart arbetsliv här!

Ellinor Molin

webbredaktör