Frågor & svar
Nyheter

Topp 10 mest populära arbetsgivarna för studenter

Ska du söka jobb och undrar vilken arbetsplats som kan erbjuda de bästa förmånerna? Kika in vår lista med högst rankade arbetsgivarna för dig som är student.

Publicerad:

Nu är det avgjort - studenter vill ha kompetensutveckling, stimulerande arbetsuppgifter och att man har varor och tjänster som man kan stå för som anställd. Det visar vår undersökning Naturvetarbarometern där vi frågat 6000 personer vad som är attraktivt hos en arbetsgivare.

 

AstraZeneca i topp

Den arbetsgivare som svarar upp bäst mot studenternas bild av en attraktiv arbetsgivare är AstraZeneca.

- AstraZeneca vill attrahera de främsta talangerna, inte minst bland studenter, och därför är det väldigt glädjande och hedrande att Sveriges naturvetarstudenter sätter oss högst upp på listan över arbetsgivare de vill jobba hos. Vi har ett stort fokus på att vara en arbetsplats där man trivs, är inkluderad, och känner att man kan utvecklas, säger Anna Söderman, HR-chef på AstraZeneca i Sverige.

Så här rankas de bästa arbetsgivarna i Sverige bland naturvetarstudenter:

1. AstraZeneca

2. Naturvårdsverket

3. Karolinska institutet

4. Regionen

5. Länsstyrelsen

6. SLU

7. WWF

8. Kommunen

9. AFRY

10. Folkhälsomyndigheten

Källa: Naturvetarbarometern 2023.

Om Naturvetarbarometern:
Datainsamlingen genomfördes under perioden 12 maj 2023 – 21 juni 2023 via enkätutskick. Enkäten skickades ut till Naturvetarnas medlemmar samt till studenter som studerar naturvetenskapliga program på svenska universitet. Totalt svarade 5 971 personer på enkäten, vilket motsvarar en svarsfrekvens på 16 procent.

Erik Aronsson

samhällspolitisk redaktör

Ellinor Molin

webbredaktör