Frågor & svar
Nyheter
Mattias Larsson, Dianna Zeleskov och Viktor Åkerfeldt.
Mattias Larsson, Dianna Zeleskov och Viktor Åkerfeldt.

Så vill nya styrelsen öka intresset för studentrådet

I november hade Naturvetarnas studentråd kongress där en helt ny styrelse tog plats. Det största uppdraget som Studentrådet har är att bygga upp engagemanget bland studenter.

Publicerad:

– Målet är att komma tillbaka till forna glansdagar innan covid när engagemanget var större, säger Studentrådets nya ordförande Dianna Zeleskov.

Till vice ordförande valdes Viktor Åkerfeldt och till ledamot Mattias Larsson. Läs mer om Studentrådet här. Dianna har tidigare suttit i Naturvetarnas studentråds styrelse 2019 som ledamot.

– Jag ser det som en värdefull erfarenhet att ha med sig för att nå ut till medlemmar och bygga upp styrelsearbetet, säger hon.

Sedan Covid-19 lugnade ner sig har Studentrådet arbetat med att få fler medlemmar att bli delaktiga i styrelsen. Därför väljer Studentrådet att fortsätta med sin fokusfråga som handlar om Studentrådets framtid.

– Räcker tiden till kommer vi även driva frågor om klimat och arbetsmarknadsrelaterade frågor, säger Dianna.

 

Vill fånga studenters engagemang

För synlighet och att nå och engagera medlemmar planerar Studentrådet att åka ut till campus och prata med studenter.

– Fokus är att få tillbaka engagemanget bland medlemmarna. Det vill vi göra genom att driva ungefär samma frågor som innan covid, men vi ska även vara nytänkande och identifiera vad som är aktuellt.

När nya styrelsen valdes i november blev det platser över. Vet du någon som skulle passa i Studentrådet? Läs mer om uppdraget och ansök om en plats som ledamot här.

– Vi ser gärna att personer från olika lärosäten i landet vill gå med i styrelsen. Att ha tidigare erfarenhet av fackligt arbete är inget krav utan det är viktigare att du är flexibel och vill lära dig, säger Dianna som välkomnar nya medlemmar till Studentrådet.

Ellinor Molin

webbredaktör