Frågor & svar
Nyheter

Så skapar vi ett flexibelt arbetsliv

Bättre balans mellan jobb och fritid ger nöjda medarbetare som presterar bättre. Men det finns också utmaningar i det flexibla arbetslivet. I vår nya undersökning kan du läsa om hur vi tillsammans får det nya arbetslivet att fungera. 

Publicerad:

Både arbetsgivare och arbetstagare välkomnar utvecklingen mot ett mer flexibelt arbetsliv som skapar balans mellan jobb och fritid. Det visar de djupintervjuer som vi genomfört våren 2022 med ett urval av medlemmar och arbetsgivare.  Men det finns också utmaningar, som ett ökat behov av stöd och utbildning för chefer som ska leda i hybridlösningar. Det visar de djupintervjuer som vi genomfört våren 2022 med ett urval av medlemmar och arbetsgivare.

– Fackförbunden kan spela en viktig roll i utformningen av det nya flexibla arbetslivet, genom att fånga upp signaler från medarbetarna och föra vidare i dialog med arbetsgivare, säger Per Klingbjer, förbundsdirektör för Naturvetarna.

Framtidens arbetsliv är en hybridlösning. Det är både arbetsgivare och medarbetare inställda på. Så hur ska omställningen gå till? Och vilka är fallgroparna? I Naturvetarnas undersökning kan du ta del av trender och tips på hur vi får det nya flexibla arbetslivet att fungera. 

Så skapar vi ett fungerande flexibelt arbetsliv

Kommentarer

Kommentera