Frågor & svar
Nyheter
Kvinna sitter vid sin laptop och tittar in i kameran och ler. Bredvid henne sitter tre män och jobbar vid sina laptops.

Är ditt team redo för hösten?

Att bara öppna datorn och fortsätta arbetet där man lämnade det innan semestern är varken lätt eller lockande. Här kommer 3 tips på hur du som chef kan hjälpa dina medarbetare på traven för att komma igång.

Publicerad:

1. Boosta teamet med beröm

Se över det första halvårets arbete, vad kan ni som grupp vara extra stolta över? Ofta pratas det mest om vad som ska göras och mer sällan om vad som faktiskt blev gjort. Visa din arbetsgrupp vilka mål ni uppnått hittils och ha som rutin att fira små framgångar! 

 

2. Boka in medarbetarsamtal

Ta ett snack med alla i gänget en för en. Inte för att diskutera arbetsstrategier utan för att bara kolla läget. Hur har personen haft det i sommar? Hur känner han eller hon inför höstens arbete, finns det något du som chef kan hjälpa till med? Om det är möjligt, ha mötet fysiskt, det gör det enklare att känna av energinivån hos personen för att sedan anpassa uppstartstempot.

 

3. Planera in aktiviteter

Samla teamet med en aktivitetsdag! Den kan handla om både arbete blandat med fritidsintressen. Ta er utanför kontoret och ha femkamp, gå en tipsrunda eller ät middag tillsammans. Kanske har det börjat nya kollegor? Låt dina medarbetare lära känna varandra på ett roligt och kravlöst sätt.

Ellinor Molin

webbredaktör