Frågor & svar
Nyheter
Bild till vänster: Kvinna arbetar hemifrån. Bild till höger: Kollegor sitter runt ett bord i kontorsmiljö.
Foto: Colourbox

Månadens fråga: Hur jobbar du efter pandemin?

Allt fler går tillbaka till kontoret nu när restriktionerna har hävts. Många vill fortsätta att jobba hemma, i alla fall delvis. Nu undrar vi om du har hittat en balans mellan att jobba på distans och att vara på kontoret, och om arbetsgivaren tycker det är okej.

Publicerad:

Kommentarer

Gullan 2021-10-15

Arbetsgivaren är ovillig att tillåta hemarbete nu.

Mon 2021-10-15

Måste vara på kontoret en dag per vecka och annars valfritt. Jag har ännu inte varit där mer och känner inget behov av det.

Anna 2021-10-15

Vi är tillbaka på jobbet enligt arbetsgivarens önskemål. Vi får dock jobba hemifrån en dag i veckan. Omställningen från helt hemmajobb till jobb på jobbet är mycket energikrävande och jag blir väldigt trött trots att det är riktigt kul att vara på jobbet igen.

Anna G 2021-10-15

Vi ska vara på kontoret minst tre dagar per vecka, vilket ökar stressen både på jobbet som hemma. Jag har mycket externa kontakter, så nu får jag ta mig till jobbet och koppla upp mig istället till videomötena. Tar mer tid och mer störningar då det är öppet kontorslandskap. 1-2 dagar per vecka på kontoret hade räckt för mig. Beror förstås mkt på hur ens uppdrag och arbete ser ut.

Peter 2021-10-15

Hemarbete fick jag nog av under universitetstiden, nu vill jag ha en riktig arbetsplats så att jag kan koppla bort jobbet när jag är hemma. Därför har jag bestämt sagt nej till all form av hemarbete, såväl under som efter pandemin.

Crin 2021-10-15

På min arbetsplats är det tillåtet att arbeta hemifrån 1 till 2 dagar i veckan. Min närmsta chef vill tillåta fler dagar då det har fungerat väldigt bra att arbeta heltid hemifrån under pandemin, men högre chefer säger nej. Själv skulle jag önska 3-4 dagar hemifrån och 1-2 dagar på plats, lite beroende på arbetsuppgifter. I och med att mycket mer sker digitalt kan jag ha kontakt med kollegor och andra via Skype/Zoom/Teams och mail/telefon. Är mer effektiv hemma och tar fler pauser, ofta en lunchpromenad. Är mindre stressad och mår bättre helt enkelt!

H 2021-10-15

Jag har en perfekt balans hur arbetstiden är fördelad mellan kontoret och hemmet. Det är 100% mot 0%! Äntligen att jag fått tillbaka mitt mysiga extrarum hemma igen! Aldrig i livet att jag lånar ut det till jobbet igen. Inte utan ekonomisk kompensation och veckovis städning i alla fall. Rätt ska vara rätt. Till på köpet får jag nu dagliga cykelturer.

camilla 2021-10-15

Jag arbetar på kontoret.

Berfin 2021-10-15

Arbetsgivaren kommer att teckna enskilda avtal med varje medarbetare om distansarbete/arbete på kontor med utgångspunkten att man arbetar minst 50% på kontoret och max 50% hemma. Det blir alltså en hybridlösning samt individuell överenskommelse någon gång efter årsskiftet. Fram till dess är det fortfarande hemarbete som gäller och vill man komma in till kontoret någon dag får man göra det efter överenskommelse med den närmsta chefen.
Kommentera