Frågor & svar
Nyheter

”Jag ville ta mitt ledarskap till nästa nivå”

Hon blev chef vid 28 års ålder, idag är Carolina Stegman 43 år och har upplevt mycket i rollen som ledare. Här berättar hon om sin utbildning hos FEI, som Naturvetarna har inlett ett samarbete med. 

Publicerad:

Viljan att utvecklas har alltid funnits och i mars 2019 började hon läsa Certifikat Ledarskap på FEI Företagsekonomiska Institutet, en både praktisk och reflekterande kurs för personer i ledningsposition.

– Jag ville utveckla mitt ledarskap och bättre förstå olika situationer som kan uppstå på arbetsplatser, hur jag bäst löser och förebygger dem. Kursen passade perfekt att läsa samtidigt som jag arbetade, säger Carolina.

Carolina Stegman har i arbetet som chef stött på många frågeställningar. Vad händer när det blir konflikt i personalgruppen? Hur agerar jag när en anställd har högre utvecklingsambitioner än vad chefen kan erbjuda? Hur engagerar jag medarbetarna bäst och hur skapar jag som chef god teamkänsla? Kursen Certifikat Ledarskap hos FEI var vägen vidare.

Möjlighet till reflektion

– Kursens praktiska fokus var väldigt bra, övningarna gav möjligheten att reflektera över hur jag som chef agerar i olika situationer i arbetslivet. Det skapar en tydlig bild över hur handlingarna påverkar dynamiken och vilken roll jag som chef tar på mig.

Carolina har arbetat som chef i större delen av arbetslivet, bland annat som vd på Fastighetsmäklarförbundet. Idag arbetar hon som jurist på Ludwig & Co.

– Med kursen har jag verkligen växt och fått nya kunskaper jag kan applicera både som vd och i mitt nuvarande arbete som jurist. I min värld har jag mycket kontakt med människor och måste ta en ledande roll i arbetet med att driva processer framåt.

Kursen Certifikat Ledarskap ges under tio veckor, på plats i Stockholm, Göteborg och Malmö. Carolina läste i FEI:s lokaler i Stockholm och rekommenderar varmt FEI till vänner och kollegor.

– Det var både spännande och bra, jag uppskattade framförallt läraren. Jag tror att som ledare är man ganska hårdhudad, så för att ta in ny kunskap behöver jag någon som är rak, tydlig och ärlig, säger Carolina Stegman.