Den 3-23 maj kan du som är medlem rösta fram ombud till kongressen. Det gör du genom att logga in via ett mejl från Survey Generator. Tack för din röst!

Frågor & svar
Nyheter

Därför ska du vara med i facket: ”För det oväntade”

De flesta förväntar sig inte att hamna i en konflikt på jobbet, men om man gör det finns facket där för att hjälpa till. Vår ombudsman Per Hellman berättar om fördelarna att vara fackligt ansluten.

Publicerad:

Lika självklart som en hemförsäkring

Han förklarar att facket är en försäkring på samma sätt som för hemmet.
– Det finns ingen jag känner som tänker att huset ska brinna ner, försäkringar har man för det oväntade, säger Per Hellman.

Om det oväntade händer kan det stå en dyrt, både ekonomiskt och mentalt.
–Risken finns att din arbetsplats gör fel och du märker det inte ens. Är du beredd att köpa in en arbetsrättsjurist?


Många fördelar med medlemskap

Men är det värt pengarna att vara med i facket?

– Varje dag. Kostnaden är relativt liten med tanke på allt som ingår i medlemskapet. Förutom arbetsrättslig hjälp kan du till exempel gå med i en professionsförening, få kostnadsfri samtalsterapi, CV-granskning och ta del av inspirerande seminarier.

Varför välja Naturvetarna?

– Man ska välja det fackförbund som är kopplat till sin yrkesutbildning, vi kan naturvetares arbetsmarknad och därför borde den med naturvetenskaplig utbildning välja oss. Vi har också en väldigt hög servicegrad eftersom vi hjälper till med allt från små frågor till stämningar i arbetsdomstolen.