Frågor & svar
Nyheter

Frida Lawenius är tf förbundsdirektör på Naturvetarna 

Publicerad:

– Det känns viktigt och roligt att leda Naturvetarna i en tid när många av deFrida_Lawenius_2.jpg utmaningar som samhället står inför har sin lösning i naturvetenskapen. Och där har naturvetare en nyckelroll, säger Frida Lawenius. 

Hon kommer från en motsvarande tjänst på SwedenBio – branschorganisationen för life science-bolag - där hon senast var tillförordnad vd och innan dess vice vd. 

Forskning och forskares villkor är en hjärtefråga, liksom den gröna omställningen. 

– Forskning och innovation är fröet till hållbara lösningar för hela samhället, där naturvetare har viktig kompetens som behövs på alla nivåer. Det är viktigt att den kompetensen kommer till nytta.  

Hon menar att naturvetare behöver en stark fackliga organisation som bevakar deras specifika intressen och arbetsvillkor. Hon börjar sin anställning på Naturvetarna den 16 januari. 

– Vi är glada över att ha rekryterat Frida Lawenius som tillförordnad förbundsdirektör. Hon har lång erfarenhet av de frågor som Naturvetarna driver och har tidigare jobbat med bland annat strategi- och utvecklingsfrågor på förbundet, säger Patriq Fagerstedt, ordförande för Naturvetarna. 

Palle Liljebäck

chefredaktör