Den 3-23 maj kan du som är medlem rösta fram ombud till kongressen. Det gör du genom att logga in via ett mejl från Survey Generator. Tack för din röst!

Frågor & svar
Nyheter
Kvinna sitter i sin säng med laptop och arbetar sent. Hon läser ur en bunt papper.

Månadens fråga: Vad tycker du om det nya hybridkontoret?

Om kontoret bara blir en plats för möten finns risken att relationer och sammanhang går förlorade, enligt forskare på Mälardalens högskola. Nu undrar vi vad ni gör på ditt jobb för att få hybridkontoret att fungera?

Publicerad:

Skriv ditt svar i kommentarerna nedan.

Kommentarer

Linda 2022-01-21

Som kemist med laborativt arbete inomhus är det varken lämpligt eller möjligt att ta med sig kemikalier, pH-meter och annan mätutrustning hem... Jag har arbetat på min ordinarie arbetsplats under hela pandemin och det har fungerat bra.

SL 2021-12-17

Vi har problem med lokaler för hybridmöten. Många möten ligger kvar digitala men vi har inte enskilda rum för det.

Norrbottniska 2021-12-17

Vi försöker att ha hela arbetsgruppen på plats samma dagar och passar då på att nätverka. Många möten kan istället avhållas digitalt med lika god kvalitet.

Ulf 2021-12-17

i mitt teknikteam har vi haft skypefika 3 ggr / vecka, de som har kunnat vara med har varit med. Det har varit OK att ha förhinder (byggmöten m.m. ).. -Det har funkat bra ! Sedan en tid har vi jobbat som vanligt,med tillåtelse att jobba på distans 2 dagar / vecka... Vad som händer framöver med restriktionerna får vi se... Pandemin och distansarbete har för mig inte varit ett problem. Jag är ute ganska mycket på området ( 74 Ha ),, Det har varit lättare att få ihop det med barnveckorna. Hybridlösningen funkar bra, för mig. Jag vet att andra saknar det personliga mötet.

Ulrika 2021-12-17

Tyvärr fungerar inte hybridkontor alls. Vår gruppkänsla har gått förlorad, vi saknar utbyte kollegor emellan i form av stöd och skoj (!), dessutom saknar vi en närvarande chef. Arbetsfördelningen blir skev då vissa arbetar mer än någonsin medan andra passar på att prioritera privatlivet även på arbetstid. I avsaknaden av mänskliga interaktioner förändras människor och en viss osmidighet i socialt samspel börjar märkas. Ge oss vår glädje och vårt sammanhang tillbaka!

Maria 2021-12-16

På min arbetsplats inom en storstadskommun upplever jag att hybridmöten fungerar väl likaså helt digitala möten. Vi har också lagt in fokus på att få till en blandning av mötestyper just för att alla personligheter ska kunna få sin del. Just nu har vi däremot begränsat fysiska möten pga rådande smittspridning.

Pernilla 2021-12-16

Tyvärr gör vi för lite för att relationerna ska fungera vid hemarbete. Skypefika tog slut pga för lågt intresse i somras. Så vi har många möten via skype då vi arbetar på flera ställen, det hade vi även tidigare. Försöker småprata när tillfälle ges men livet på distans är torftigt även om man sparar mycket restid.

Pelle 2021-12-16

Vad är hybridkontor för något?
Kommentera