Frågor & svar
Nyheter

Anna kunde gå vidare efter stöd från facket

Med Naturvetarna i ryggen blev Anna Berglund nöjd med utfallet efter uppsägningen. Och på nya jobbet fick hon hjälp med anställningsavtalet och bra tips på vad man bör tänka på.

Publicerad:

När Anna Berglund blev varslad om uppsägning blev hon kontaktad av Naturvetarna och fick information om sina rättigheter och vad avtalet innebär.Anna_200.jpg

– Det var en styrka att bli företrädd av en neutral part och kunna bolla olika frågor. Naturvetarna skötte förhandlingen på ett bra sätt och jag blev nöjd med resultatet.

 

Bra relation med arbetsgivare

Anna Berglund har i dag en bra relation till sin tidigare arbetsgivare. Efter en omorganisation, där kontoret i Lycksele skulle ändra form uppstod arbetsbrist.

– Jag tycker mest synd om kunderna – skogsägarna – som förlorar tillgängligheten och det personliga mötet med företaget. Det är också en tråkig utveckling för orten.

Hon satte i gång med jobbsökande direkt och fick hjälp av en proffsig coach på Trygghetsrådet.

– Det blev en spännande och lärorik process, men också en utmaning att leva i ovisshet. Jag var öppen med detta och berättade om läget i mitt nätverk och marknadsförde mig själv. Det handlar om att bygga sitt personliga varumärke.

Och det gav resultat. Efter bara någon månad fick hon napp hos ett familjeägt skogsföretag på orten.

 

Lyx att få välja

Där kommer hon att jobba som skogsekonom och planläggare, samma arbetsuppgifter som tidigare.

– Under den här processen funderade jag på att göra något helt annat, och det kändes lite lyxigt att kunna välja. Men jag bestämde mig för att stanna i branschen.

På det nya jobbet hade hon återigen nytta av Naturvetarna.

– Jag fick hjälp med att gå igenom anställningsavtalet. Det blev bra till slut. Och jag är helnöjd.

 

Anna Berglund
Aktuell: Nöjd med fackligt stöd från Naturvetarna.
Utbildning: Skogsmästare.
Yrke: Skogsekonom och planerare.
Gjorde mellan två jobb: Åkte skidor och drog egna spår. Var med barnen i skolan, lagat mat, läst böcker och underhållit relationer.

Palle Liljebäck

chefredaktör