Frågor & svar
Nyheter

Månadens fråga : Hur länge vill du jobba?

Vi behöver arbeta högre upp i åldrarna för att klara välfärden. Om några år höjs lägsta åldern för att ta ut pension till 64 år och redan i dag är det möjligt att jobba till 68 år. Nu undrar vi när du vill gå i pension och vad som behöver göras för att du ska vilja jobba längre.

Publicerad:

Kommentarer

Anneli 2021-06-16

Jag skulle vilja lönearbeta som längst till 65 år. Jag känner mig ganska sliten trots att jag endast är 55 år. Beror på långvarig stress som är svår att få bukt med. Trots att jag har tillgång till många verktyg så stänger jag av när jag blir stressad och glömmer att använda dem men jag blir bättre och bättre på att ta pauser. Verktyg är till exempel metoden pomodorer och att promenera och meditera dagligen. Om jag ska klara av att jobba längre behöver arbetsbördan bli mycket lägre och att jag kan gå ner än mer i tid. Har redan gått ner till 75 % för att orka med. Tror att min högkänslighet, HSP, bidrar till att orken inte räcker lika länge som den kanske gör för de ca 80 % som inte är högkänsliga.

Jag arbetar för att kunna leva. Jag lever inte för mitt arbete 2021-06-16

Om jag hade möjlighet skulle jag sluta jobba på momangen! Är runt 30 och tycker det finns så mycket annat i livet som jag vill göra. Jag skulle utan problem fylla mina dagar med meningsfulla aktiviteter, även om jag inte formellt arbetade. Jag har ett roligt och meningsfullt arbete, men skulle inte tveka en sekund att sluta om möjligheten fanns.
Kommentera