Frågor & svar
Nyheter

Daniel tar över stafettpinnen

Från söder till norr, från trädgårdsingenjör till geovetare. Med Daniel Nord i spetsen ska den nya styrelsen göra skillnad, skapa opinion och engagemang hos studenter.

Publicerad:

Fokusfrågan i år är psykisk hälsa, en fråga som även den gamla styrelsen arbetade med.

- För att klara samhällets utmaningar måste framtidens problemlösare må bra. Vi vet att många studenter mår dåligt, det är fakta. Här är det viktigt att vi studenter påverkar samhällsdebatten, säger Daniel Nord.

Att rustas för arbetslivet ska inte ske på bekostnad av studenters personliga hållbarhet menar Daniel Nord.

- Vi ska kunna hålla under hela vår studietid men också vara rustade för arbetslivet. Ingen ska behöva bränna ut sig innan de ens har börjat jobba, säger han.

Hur känns det att nu äntligen få ha klubban i din hand och sätta igång arbetet med studentrådet?

- Det känns hedrande att ha fått detta förtroende. Jag är otroligt peppad på att driva en större studentrörelse tillsammans med de andra, svarar Daniel Nord.

Ett studentråd vore ingenting utan dess ledamöter. Kunskapsutbyte och tips delades från de gamla ledamöterna till de nya. Helena Edén och Leila Hussein talade om vikten av att ha en öppen kommunikation för att bli starka som team. Daniel Nord instämmer.

- Det ska vara prestigelöst. Inga idéer är dumma. Jag vill att vi ska ha tillit till varandra och mod att våga berätta även fast vi inte vet hela syftet från början, säger han.

Kunskapsutbyte var inte det enda som skedde under överlämningshelgen. Den nya styrelsen fick chansen att presentera sig för varandra. Berätta om sina styrkor och utmaningar. Sätta upp ramverk, diskutera årsplaner och utbildades kring feedback. Ledamoten Love Chrisson summerar helgen.

- Vi är förväntansfulla inför vad vi ska åstadkomma under det kommande verksamhetsåret.

Ännu har ingen vice ordförande utsetts för studentrådet. Men flera kandidater har anmält sitt intresse och inom en snar framtid kommer vi ha ett namn.

Nikita Zeiloth

Journalist & digital innehållsproducent

Kommentarer

Kommentera