Frågor & svar
Nyheter

Missa inte årets event för naturvetare

Är du intresserad av hur din lön kan höjas och hur arbetslivet ska se ut efter pandemin? Då ska du vara med på Naturvetarnas kongress, som äger rum i november. Där möter du andra naturvetare, som ska besluta om vilka frågor förbundet ska driva. Missa inte heller Svante Axelsson, som visar hur Sverige kan gå före i den gröna omställningen.

Publicerad:

Skicka in en motion

Kongressen är ett bra tillfälle att nätverka med andra naturvetare. Lyssna också på spännande talare, som Svante Axelsson, regeringens samordnare för fossilfritt Sverige. Han visar att den gröna omställningen är möjlig, bland annat med de rätta ekonomiska styrmedlen.

Löner och det hållbara arbetslivet i ljuset av pandemin är högaktuella frågor. Hur kommer arbetslivet att se ut efter pandemin? Går vi tillbaka till den situation som var innan eller får vi se ett mer flexibelt sätt att arbeta i framtiden? Hur naturvetare har påverkats av pandemin får vi också veta i en rapport från Naturvetarna.

Kan man som medlem vara med och påverka?

– Ja, genom att vara ombud på kongressen eller att lämna in en motion, enligt ovan. Nominera dig själv eller någon annan. Det är också möjligt att följa eventet via länk. Mer information om det kommer.

Vad kan jag påverka?

– Allt från hur naturvetare kan höja sina löner till flexibla och individuella anställningsvillkor. Vid förra kongressen för tre år sedan fattade man beslut om att FN:s 17 utvecklingsmöjligheter skulle beaktas i Naturvetarnas arbete. I dag är hållbarhet en ledstjärna på vägen till ”Det hållbara förbundet”.

Vi följde ett ombud vid förra kongressen. Läs om Elin Olofsson upplevelser.