Frågor & svar
Nyheter
Sjukhusfysiker som står i en sjukhuskorridor

Därför ska du vara medlem i Naturvetarna

Bra lön och villkor på jobbet, samt kunskap om naturvetares arbetsmarknad. Här är sex goda anledningar att välja Naturvetarna som ditt fackförbund.

1. Bra lön och villkor på jobbet

Vi kan naturvetares arbetsmarknad. Som medlem får du rådgivning och service om arbetsvillkor och lön. Läs mer om vår lönerådgivning och lönestatistik

 

2. Trygghet i vardagen

Medlemskap ger dig en förmånlig inkomstförsäkring, försäkringar, och en juristförsäkring för privatlivet. När det är skakigt på arbetsmarknaden är det även en trygghet att ha facket i ryggen. Läs mer om de försäkringar som ingår eller kan tecknas förmånligt.

 

3. Få fart på din karriär

Känner du att du vill komma vidare i arbetslivet kan du boka karriärsamtal, granskning av LinkedIn-profil, intervjuträning eller cv-coachning. Vi erbjuder även verktyg för att du ska vara personligt hållbar. Läs mer om karriärtjänster och utveckling. 

”Facket är viktigt, både som en individuell försäkring och för att bevaka viktiga frågor för medlemmar. Om man råkar ut för något kan man få hjälp och stöd.”

Anna Lindberg

Biolog, utredare och förtroendevald på Kemikalieinspektionen

 

4. Vi jobbar för dig

Vi förhandlar fram förmånliga kollektivavtal för naturvetare. Extra lön när du är föräldraledig, tjänstepension och att du ska hålla ett helt arbetsliv är viktigt för Naturvetarna i förhandlingar med arbetsgivarna. Vi arbetar också för att naturvetares kompetens ska få den status den förtjänar. Läs mer om kollektivavtal och varför du ska vara med i facket. 

 

5. Från studier och genom hela arbetslivet

Du kan vara medlem oavsett var du arbetar på arbetsmarknadens alla sektorer, eller om du är student, doktorand, anställd, chef, företagare eller mellan jobb.

 

6. Sveriges största nätverk för naturvetare

Som medlem är du en del av Sveriges största nätverk för naturvetare. Vi har professionsföreningar, samt seminarier och kurser som skapar möjligheter för nätverkande. 

 

Bli medlem nu!

Senast uppdaterad: