Frågor & svar
Nyheter
mamma och två barn som leker

Är du rätt försäkrad?

När du jobbar hemma har du inte samma försäkringsskydd som om du skulle vara på arbetsplatsen. Som medlem i Naturvetarna kan du teckna en privat olycksfallsförsäkring som täcker upp för skador på hemmakontoret och på fritiden. Ännu ett tips är att bygga på inkomstförsäkringen nu när det är lite skakigt på arbetsmarknaden. 

Publicerad:

Att se över sina försäkringar med jämna mellanrum är en bra idé. Kanske det finns en lucka i det egna skyddet, eller så betalar du för försäkringar som inte behövs.Ännu 

Här kan medlemmar i Naturvetarna få kostnadsfri opartisk rådgivning via Akademikerförsäkring, som ägs av Naturvetarna och några andra fackförbund.

Nu i pandemin är det många som jobbar hemma, och den arbetsskadeförsäkring man har genom jobbet gäller inte i alla lägen. Därför kan det behövas en privat olycksfallsförsäkring eller en utökad sjuk- och olycksfallsförsäkring, säger Cecilia Fochsen, produktansvarig på Akademikerförsäkring.

Till skillnad från de kollektivavtalade försäkringarna gäller olycksfallsförsäkringen dygnet runt, även för riskfyllda aktiviteter som skidåkning och segelflyg.

Ännu ett tips nu när arbetsmarknaden är lite skakig kan vara att bygga på inkomstförsäkringen, som ingår i medlemskapet i Naturvetarna. Den ger upp till 80 procent av hela inkomsten vid arbetslöshet.

En tilläggsförsäkring gör att du kan få ersättning i ytterligare 180 dagar ovanpå de 150 dagar som grundskyddet i inkomstförsäkringen ger.

Läs mer om regler och tips när du jobbar hemma

Palle Liljebäck

chefredaktör

Kommentarer

Kommentera