Frågor & svar
Nyheter

Pengar att spara med egen jurist

Har du använt Naturvetarnas juristförsäkring? I så fall är du inte ensam. Sedan starten för drygt ett år sedan har många medlemmar haft nytta av den.

Publicerad:

2 600 ärenden har hanterats av vår samarbetspartner HELP Försäkring. Nära på alla är nöjda med den hjälp de har fått. Enligt de fortlöpande undersökningar som görs är 98 procent nöjda. Hela 85 procent är mycket nöjda.

Här är en kommentar som har lämnats: ”Möjligheten att få juridisk hjälp gjorde att mitt problem löstes långt snabbare och enklare än vad det annars hade gjort. Det var också fint att få stöd om vilka rättigheter jag har. Stort tack för hjälpen.”

Andra är tacksamma för snabb och bra service, liksom för juristens engagemang.

Vad kan ett typiskt ärende handla om?

I ett fall var det ett årskort till en teater som var försenat med posten. Kunden ville häva köpet och kontaktade teatern som menade att det var postens fel och fick inga pengar tillbaka.

Medlemmen kontaktade HELP som tog sig an ärendet. Det visade sig att kunden hade rätt och efter några dagar fick hen tillbaka hela köpesumman.

Om medlemmen hade anlitat en jurist på stan hade det kostat runt femtusen kronor. Tack vare juristförsäkringen kom hen undan med att betala premien för 30 kronor per månad.

Ett annat fall handlade om en bodelning efter skilsmässa. Man ville ha en rättvis delning av egendomen. HELP hjälpte dem att nå en överenskommelse, som båda var nöjda med. Ett bodelningsavtal upprättades så att de kunde skiljas som vänner.

Den juristhjälpen var värd över tiotusen kronor. 

Palle Liljebäck

chefredaktör

Kommentarer

Kommentera