Frågor & svar
Nyheter
Illustration av jordklot

Klimatfrågan har ett fackligt svar

Studentrådet ska tackla klimatfrågan. Det bestämde medlemmarna på årsmötet. Nu behöver vi din hjälp att klara utmaningen!

Publicerad:

Årets årsmöte blev digitalt, något helt nytt för Naturvetarnas Studentråd. Det gick väldigt bra tack vare alla deltagares insats under mötet. Vi i styrelsen hade varit lite oroliga över att vi varit för tidsoptimistiska, men vi kunde sluta före utsatt tid med både en ny ambitiös verksamhetsplan och en styrelse som ska förverkliga planerna.

Rubriken för verksamhetsplanen för kommande år beskriver också den röda tråden framöver. Rubriken är "Klimatfrågan har ett fackligt svar" och med det vill vi göra det tydligt att studenter inom Naturvetarna ser klimatet som den viktigaste frågan att jobba med. Vi vill också tydliggöra att vi tror på facket som en positiv kraft i klimatomställningen och fackförbunden som en arena för påverkan för klimatmedvetna studenter.

På årsmötet klubbade vi också att styrelsen ska jobba med att minska avståndet mellan medlemmarna och Studentrådet. T.ex. genom att ordna digitala medlemsmöten där vi kan ta tillvara på medlemmars åsikter och engagemang. Det kan mynna ut i att vi hjälper medlemmar med debattartiklar eller att ordna ett event, finns det engagemang vill vi främja det!

Vilka är vi då? Den nya styrelsen är i stora drag den sittande styrelsen. Vi var många som kände att vi ville ha revansch efter detta märkliga år där många av våra tidiga planer gick i stöpet. Det är alltså en styrelse med viss erfarenhet som fortsätter, men med lika stora delar glöd. Vi fick även ett tillskott av en ledamot som tidigare varit engagerad i Naturvetarna som studentmarknadsförare och som nu vill ta sitt engagemang vidare.

Jag känner mig väldigt peppad och otroligt tacksam över att ha fått ett fortsatt förtroende av er som ordförande för Studentrådet. Det är något jag vet att resten i styrelsen känner också, något som gör mig väldigt stolt och glad. Har du idéer på hur vi naturvetare kan jobba för att driva på en klimatomställning?

Har du ett ämne du vill tycka till om eller bara veta mer om? Hör jättegärna av dig till studentrad@naturvetarna.se för att få hjälp av oss eller bara låta oss veta vad du tycker!

Ta hand om er och era närmaste över julledigheten, var försiktig och ta inga onödiga risker. Jag vill se dig 2021, online eller fysiskt. Tillsammans kan vi göra nästa år så mycket bättre än det här skitåret.

Varma julhälsningar från Naturvetarnas Studentråd,
Daniel Nord, ordförande, Lovisa Sundström, vice ordförande, Astrid Resare, ledamot, Colin Andersson, ledamot och Love Chrisson, ledamot.

Kommentarer

Kommentera