Den 3-23 maj kan du som är medlem rösta fram ombud till kongressen. Det gör du genom att logga in via ett mejl från Survey Generator. Tack för din röst!

Frågor & svar
Nyheter

”Jag vägrade lägga mig ner och dö.”

Stress och utmattning drabbar många i samhället. Magnus Karlsson, miljökonsult på WSP, är en av dem. Idag är han personligt hållbar men det var en lång resa att hitta tillbaka till vardagen.

Publicerad:

Magnus, eller miljö-Magnus som han kallas kommer in i receptionen i träningskläder och med en yogamatta på ryggen. Han sprudlar av energi men har ändå ett märkbart lugn. Redan vid första mötet sveps man med i hans historier. Det är svårt att föreställa sig att detta energiknippe för några år sen var deprimerad och hade gått in i väggen.

Magnus hjärta har alltid slagit för miljö och hållbarhet. Men det var när han gick in i väggen som han upptäckte att det fanns en annan typ av hållbarhet, den personliga. Han insåg att han behövde ta tag i sin situation.

– När min dåvarande fru och jag separerade nådde jag botten. Jag försökte gömma mina känslor genom att jobba dygnet runt. Allt för att slippa känna.

Magnus är driven som person och kämpade för att få orken tillbaka.

– Jag vägrade att lägga mig ner och dö. Men min hjärna var som kidnappad. Kroppen ville men hjärnan vägrade. Jag började motionera i den mån jag orkade för att sakta ta mig tillbaka.

Att hamna på botten är inget Magnus önskar någon. Den största utmaningen för honom var gränskontroll. Han har ett stort hjärta och en vilja att hjälpa andra men det får inte ske på hans egen bekostnad.

– Min största utmaning är att säga nej. Jag vill gärna rädda hela världen men jag måste lära mig att inte ställa upp jämt. Att tänka på sig själv är inte själviskt. Det handlar om att sätta sin egen hälsa först.

Samhället vi i dag lever i handlar mycket om yta enligt honom. Många försöker hålla ihop och pratar sällan om hur det egentligen är.

– Man ska inte vara rädd för att visa sig svag. Det är när man pratar om det som man kan göra något åt det. Att hela tiden försöka hålla upp en yta blir ohållbart till slut.

När SustaiNa presenterades för honom blev han genast intresserad.

– Jag ville få ett nytt perspektiv på livet. För mig handlar det om att hitta ett sätt att klara av mitt höga tempo utan att gå sönder

Tack vare tjänsten kan han idag se en stor förändring i sin vardag.

– Hållbarhet handlar inte bara om att rädda vår jord, utan också hur jag ska överleva på jorden. Mitt liv ser helt annorlunda ut idag tack vare att jag stannade upp och tog tag i det, avslutar Magnus.

Nikita Zeiloth

Journalist & digital innehållsproducent

Kommentarer

Putte 2024-02-12

Magnus är en utmärkt person att anlita om man behöver dumpa sopor! Fråga bara Think Pink!
Kommentera