Frågor & svar
Medlemsförmåner

Skapa en bättre tillvaro med Sustain Change

Vill du ha hjälp att förändra tillvaron till det bättre? Stärk din personliga hållbarhet och uppnå mer balans i vardagen med Naturvetarnas medlemsförmån Sustain Change.

Naturvetarna ser en hög efterfrågan på stöd i att öka sin personliga hållbarhet. Vi arbetar för att du ska må bra och vara långsiktigt hållbar i din karriär. Hållbarhet handlar om balans i hela vardagen, inte bara på jobbet. Samtliga tjänser går nu att få via vår samarbetspartner Sustain Change.

Sustain Change är en metod som fungerar för dig som vill skapa förändring både på jobbet och hemma. Om du känner du dig stressad eller har kört fast i gamla hjulspår ger Sustain Change inspiration till nya vanor och vägval i livet.

 

Vad är Sustain Change?

Sustain Change hjälper dig att på egen hand skapa förändringar mot en mer långsiktigt hållbar vardag, både på jobbet och hemma.

Genom en femstegsmetod får du konkret stöd i att identifiera och genomföra förändringar som tar dig från ditt nuläge till önskat nyläge. Det är en metod du kan använda flera gånger.

Till din hjälp har du:

  • En guide som med reflektionsuppgifter tar dig hela vägen från nuläge till nyläge.
  • En digital change board, som hjälper dig fokusera och följa dina förändringar.
  • Månatliga inspirationsträffar med olika tema, som ger ny kunskap och energi.
  • En digital kunskapsbank med artiklar, filmer och fler övningar – till din hjälp när du identifierat vilka förändringar du vill genomföra.
  • Triosamtal varannan vecka, där du som vill kan dela din förändringsresa med andra.

 

Långsiktigt stöd för förändring

Förändring görs inte över en natt, därför är det viktigt med långsiktigt arbete och stöd. Tjänsten är ett abonnemang på 12 månader eller längre. Du avgör själv hur länge du vill nyttja Sustain Change. För några räcker det med ett år, men de allra flesta har stöd av tjänsten betydligt längre än så.

 

Erbjudande till dig som är medlem

Som medlem i Naturvetarna får du Sustain Change för reducerat pris 109 kronor/månad (ordinarie pris 149 kronor/månad).

Tjänsten är ett abonnemang på 12 månader och du kan välja att betala månadsvis eller att betala hela årsbeloppet på en gång. Uppsägningstiden är 1 månad och du får en påminnelse i god tid innan. Du fortsätter med tjänsten så länge du vill och har reducerat pris så länge du är medlem hos Naturvetarna.

Du har möjlighet att pausa ditt abonnemang. Du kan pausa en gång och upp till två månader. För att göra det, mejla contact@sustainyou.se och meddela vilken tid du vill pausa.

Är du berättigad till friskvårdsbidrag från din arbetsgivare? Sustain Change är avdragsgillt som friskvård.

Läs mer och boka Sustain Change här

Du måste logga in med mobilt BankID när du klickat på länken.

Mer information

Så funkar det – steg för steg

1. Medlemskap

När du köper tjänsten blir du medlem i Sustain You och får inloggningsuppgifter som ger dig tillgång till hela tjänsten – både din egen change board och hela den digitala kunskapsbanken. Du får ett välkomstmail med tips på hur du kommer igång.

2. Skapa din change board

Väl inloggad på förändringsplattformen kan du skapa din change board. Här finns också korta filmer som hjälper dig att komma igång med tjänsten.

3. Följ guiden och gör övningarna

Till din change board hör en guide. Den guidar dig genom 5-stegsmetoden som hjälper dig från ditt nuläge till önskat nyläge. Metoden hjälper dig att identifiera vilka förändringar du vill göra och att genomföra dem.

4. Inbjudan till inspirationsträffar och triosamtal får du via mailen

Du får inbjudan till alla digitala träffar via mailen. Varannan vecka hålls triosamtal där du som vill kan bolla en egen utmaning med andra medlemmar, som gör samma resa som du. En gång per månad hålls en inspirationsföreläsning med efterföljande diskussioner. Du kan ta del av teoretiska delar och övningar i efterhand.

5. Efter ett år

Tjänsten löper på som ett abonnemang i 12 månader för att du ska ha gott om tid att genomföra dina förändringar och följa upp ditt nyläge. Därefter väljer du om du vill fortsätta ett år till eller avsluta tjänsten. Du kommer att få en påminnelse i god tid innan dess.

Tips för ett mer hållbart liv

Varje litet steg i rätt riktning gör skillnad. Varje ny vana du skapar är en pusselbit i ditt nya hållbara liv. Hur hållbar är du? Testa ditt Hållbar Vardag Index här.

Kolla också tipsen i pusselbitarna eller ladda ner bilden som pdf här.

Sustaina-pussel_700px.png

 

Om vår partner SustainYou

Naturvetarna har valt att samarbeta med Sustain You (tidigare Hållbar Vardag).
Sustain You har arbetat professionellt med att utveckla metoder för förändring och personlig hållbarhet i flera år. De riktar sig till individer, familjer och organisationer. Visionen är ett mänskligare samhälle där både individer och företag kan uppnå sin fulla potential.

Läs mer på www.sustainyou.se.

Rabatt på reflektionskort och bok

Förutom tillgång till den unika medlemstjänsten SustaiNa, har du som medlem i Naturvetarna även 25 % rabatt på Sustain You's övriga produkter för personlig hållbarhet:

  • Reflektionskort 134 kr (rabatterat pris). 
  • Boken Myten om många bollar i luften 109 kr (rabatterat pris)

Använd rabattkoden ”NATURVETARE” när du handlar i webbshopen.

 

Senast uppdaterad: