Frågor & svar
Medlemsförmåner

Stärk din personliga hållbarhet med Sustain You

Vill du ha hjälp att förändra tillvaron till det bättre? Stärk din personliga hållbarhet och uppnå en mer hållbar vardag med Naturvetarnas medlemsförmån Sustain You, tillsammans med vår samarbetspartner Sustain Change.

Naturvetarna ser en hög efterfrågan på stöd i att öka sin personliga hållbarhet. Vi arbetar för att du ska må bra och vara långsiktigt hållbar i din karriär. Hållbarhet handlar om balans i hela vardagen, inte bara på jobbet.

Sustain You är just ett stöd för dig som vill skapa förändring både på jobbet och hemma. Om du känner dig stressad eller har kört fast i gamla hjulspår ger Sustain You inspiration till nya vanor och vägval i livet, och kunskap om hur vi kan forma våra liv på ett sätt som gör att vi mår bra både nu och på lång sikt.

 

Vad är Sustain You?

Sustain You ger dig verktyg att på egen hand skapa förändringar mot en mer långsiktigt hållbar vardag, både på jobbet och hemma.
Med hjälp av en femstegsmetod får du konkret stöd i att identifiera och genomföra förändringar som tar dig från ditt nuläge till ditt önskade nyläge.

Till din hjälp har du:

● Guiden Min hållbara vardag som med frågor och reflektionsuppgifter tar dig hela vägen från nuläge till nyläge.

● En digital change board som hjälper dig att fokusera, överblicka och följa dina förändringar.

● Månatliga inspirationsträffar med olika teman som ger ny kunskap och energi.

● En digital kunskapsbank med artiklar, filmer och fler övningar – till din hjälp när du identifierat vilka förändringar du vill genomföra.

● Medmänskliga samtal varannan vecka, där du som vill kan få hjälp att bolla dina utmaningar.

 

Långsiktigt stöd för förändring

Förändring tar tid och därför är det viktigt med långsiktigt arbete och stöd. Du prenumerar på tjänsten månadsvis men vi rekommenderar dig att ha ett mindset där du ger ditt arbete att skapa en mer hållbar vardag i alla fall sex månader innan du gör en utvärdering. De flesta av oss har glädje och behov av att kontinuerligt arbeta med vår hållbarhet och då finns också ytterligare en guide att fortsätta med.

 

Erbjudande till dig som är medlem

Som medlem i Naturvetarna får du Sustain You till ett reducerat pris om 109 kronor/månad (ordinarie pris 149 kronor/månad).

Uppsägningstiden är 1 månad och du säger upp tjänsten genom att maila till contact@sustainchange.se. Du fortsätter med tjänsten så länge du vill och har reducerat pris så länge du är medlem hos Naturvetarna.

Är du berättigad till friskvårdsbidrag från din arbetsgivare? Sustain You är avdragsgillt som friskvård.

För dig som önskar coachning är medlemspriset 800:-/45 min (ordinarie pris 900:-). Även detta är avdragsgillt som friskvård.

Läs mer och boka Sustain You här.

Du måste logga in med mobilt BankID när du klickat på länken.

Mer information

Så funkar det – steg för steg

  1. Köp

När du köper tjänsten Sustain You får du inloggningsuppgifter via som ger dig tillgång till Sustainplattformen där du hittar guiden Min hållbara vardag, din egen change board och hela den digitala kunskapsbanken. Du får ett välkomstmail med tips på hur du kommer igång.

  1. Skapa din change board

Väl inloggad på plattformen skapas din change board automatiskt. Här finns också korta filmer och en användarguide som hjälper dig att komma igång med tjänsten.

  1. Följ guiden och gör övningarna

Till din change board hör en guide. Den guidar dig genom 5-stegsmetoden som hjälper dig från ditt nuläge till önskat nyläge. Metoden hjälper dig att identifiera vilka förändringar du vill göra och att genomföra dem.

  1. Delta påInspirationsträffar och Medmänskliga samtal

Varannan vecka hålls Medmänskliga samtal där du som vill kan bolla en egen utmaning med andra, som gör samma resa som du. En gång per månad hålls en inspirationsföreläsning med efterföljande samtal. Du kan ta del av inspirationsföreläsningen i efterhand.

Datum och tider hittar du i Sustainplattformen.

  1. Följ din utveckling med Human Well-being Index

Med Human Well-being Index följer du din utveckling mot en mer hållbar vardag. Du kan svara hur ofta du vill på de 12 frågorna, men vi rekommenderar att du gör det en gång per månad.

Tips för ett mer hållbart liv

Varje litet steg i rätt riktning gör skillnad. Varje ny vana du skapar är en pusselbit i ditt nya hållbara liv. Hur hållbar är du? Testa ditt Human Well-being Index här.

Kolla också tipsen i pusselbitarna eller ladda ner bilden som pdf här.

Sustaina-pussel_700px.png

 

Om vår partner Sustain Change

Naturvetarna har valt att samarbeta med Sustain Change. De har arbetat professionellt med att utveckla metoder för förändring och personlig hållbarhet i flera år. De riktar sig till individer, familjer och organisationer. Visionen är ett välmående samhälle där vi förenar välbefinnande med framgångsrika verksamheter.


Läs mer på www.sustainchange.se.

Rabatt på reflektionskort och bok

Förutom tillgång till den unika medlemstjänsten Sustain You har du som medlem i Naturvetarna även 25 % rabatt på Sustain Change's övriga produkter för personlig hållbarhet:

● Reflektionskortlek för Min hållbara vardag samt Familjens hållbara vardag 134 kr (rabatterat pris).


● Boken Myten om många bollar i luften 109 kr (rabatterat pris)
Använd rabattkoden ”NATURVETARE” när du handlar i webbshopen.

 

Senast uppdaterad: