Den 3-23 maj kan du som är medlem rösta fram ombud till kongressen. Det gör du genom att logga in via ett mejl från Survey Generator. Tack för din röst!

Frågor & svar
Nyheter

Månadens fråga: Vill du ha en robot som kollega?

Arbetslivet förändras i snabb takt. Jobb försvinner och nya tillkommer i spåren av digitaliseringen. Nu undrar vi om du kan tänka dig att jobba ihop med en robot, eller bli intervjuad av en robot när du söker arbete.

Publicerad:

Kommentarer

Lotten 2020-02-26

Nej. Helst varken en fysisk robot eller för någon AI. Avdigitalisera mera.

Hogmalm 2019-12-22

Om en robot eller snarare ganska många robotar kan råda bot på att kvinnor bedöms som mindre kompetenta när de söker forskartjänster så framåt med den tekniken! Men man vill verkligen slippa dålig teknik nu när världen blir mer och mer beroende av IT. En person i San Francisco blev första människa i världen att bli ihjälkörd av en självkörande bil...

Molekylärbiolog på kliniskt lab 2019-12-20

Som ett kompletterande redskap och verktyg, men inte som kollega. En kollega är någon som följer med på after work.

Skogsmullan 2019-12-20

Jag har redan en "robot" som delvis gör mitt och kollegornas arbete. Systemet automatgranskar och analyserar våra ärenden. Många ärenden åker alltså igenom systemet utan att vi ser dem. Fjärranalyser kommer att rationalisera bort mycket av myndighetens arbete framöver. Det är en verklighet att acceptera, man kan inte bromsa utvecklingen.

Rose 2019-12-20

Nej jag skulle inte vilja bli intervjuad av en robot. Jag blir irriterad när det är ala robotar när man ringer till ett företag och man ska ange något för att bli kopplad vidare. För mig skapar det stress. Vissa arbetsuppgifter kanske går att använda en robot men man får inte glömma bort att vi behöver ha en blandning mellan enklare och svårare arbetsuppgifter. Vår hjärna klarar inte att gå på högvarv hela tiden.

Albert 2019-12-20

Nej, det låter som en skräckfilm men å andra sidan är det ju mycket som gör nuförtiden.

fd SLU-anställd 2019-12-19

Ja hellre en robot än en arbetskamrat eller chef som är psykopat.

AI-fat 2019-12-19

Nej tack för att svara artigt, återvändsgränd för människans utveckling, blir bara tomma skal med en specialitet, vad är det för liv?
Kommentera