Den 3-23 maj kan du som är medlem rösta fram ombud till kongressen. Det gör du genom att logga in via ett mejl från Survey Generator. Tack för din röst!

Frågor & svar
Nyheter

Hur viktig är lönen för dig?

Olika personer har olika drivkrafter i jobbet. Arbetsuppgifter, utvecklingsmöjligheter, företagskultur och kollegor är ofta viktiga för trivseln. Men hur viktig är lönen för dig?

Publicerad:

Kommentarer

Annie 2019-03-04

Mycket viktig! Både för att en bra lön bidrar till att jag känner mig uppskattad, för att jag vill kunna ha möjlighet att leva som jag vill (köpa hus, ha djur osv) och för att jag har studerat i många år och behöver återhämta ekonomin.

Christopher 2019-02-22

Det finns många saker som jag ser som viktigare än lön, t.ex. frihet i uppgifter, kollegor och sist men inte minst, pendla eller inte pendla. Men det är komplicerat. Jag bor och jobbar i Uppsala, men min lön är inte tillräckligt för en egen bostad (krav från hyresvärdar i bostadsförmedlingen är, att har en särskilt årsinkomst och även om man har en sambo måste hyresgäst tjänar 70 % av kravet). Så om min flickvän skulle inte jobbar också, skulle jag pendla. Lönen är extremt viktigt till en nivå var jag kan betala räkningar, men efter det prioritera jag andra arbetsmiljö.

Isabelle 2019-02-22

Lönen har för mig alltid varit viktig i valet av framtida yrke. Det kan vara lite svårt att veta om jag inriktade mig på naturvetenskapliga studier för att jag kunde klara av det och därför borde göra det för att det är ”bäst” eller utav intresse. En positiv kombination tror jag. Jag har alltid velat jobba med något som känns meningsfullt och har försökt inrikta mig mot ett yrke där jag kan jobba med miljön istället för mot den. Lönen är helt klart också viktig till den grad att jag vill kunna leva och göra ganska mycket (små resor, äta och dricka gott, upplevelser) utan att känna penga-stress. Men inte hög lön till vilket pris som helst, jag vill inte tumma på den meningsfulla biten i ett arbete för en fet lön.

Anna 2019-02-22

Lönen är absolut en viktig faktor när jag söker jobb. Dock inte den viktigaste. Såhär skulle jag säga att min topplacering ser ut: 1. För mig är det allra viktigast att trivas med arbetskollegorna (dvs. stämningen på jobbet). 2. Att jag för det mesta känner att arbetsuppgifterna står i balans till min kompetens (lagom utmanande). 3. Avståndet till jobbet - jag vill gärna kunna cykelpendla. 4. LÖNEN.

Charlotta 2019-02-22

För mig är andra saker som trivsel, meningsfulla arbetsuppgifter och roliga kollegor viktigare än lönen.

Sara 2019-02-22

Jag skulle säga att lönen är väldigt viktig för mig! Jag kan tänka mig en lägre ingångslön än jag egentligen vill ha för rätt jobb och med rätt utvecklingsmöjlighet men lön är en av mina viktigare punkter.

Jesper 2019-02-22

Jag skulle säga att den är viktig, men mindre viktig än att jag trivs på jobbet, att jag kan stå för det jag gör på jobbet och att jobbet känns meningsfullt. Sen är det klart att jag vill maximera min lön för det jobb jag utför. Dock skulle jag kunna avstå många tusen kr per månad om jag måste välja mellan två jobb.

Thomas 2019-02-22

Lönen är väldigt viktig för mig. Eftersom man är beroende av pengar i samhället så betyder det också att man måste ha råd med att ha kul. Det är få som kan säga ”jag skulle kunna arbeta här gratis, pengarna spelar ingen roll”. Därför i mitt fall skulle jag säga att lönen väger in 60% och trivsel 40%.

Emelie 2019-02-22

Jag anser att lönen är viktigt i ens arbete men det viktigaste är att man trivs med sitt jobb och tycker att det är roligt att gå dit varje dag. Med en bra lön blir man också mer taggad på att göra ett bättre jobb.

Emma 2019-02-22

För min del så är lönen viktig då jag tyvärr fick en för låg ingångslön när jag började arbeta på min tidigare arbetsplats. Detta var väldigt svårt att hämta in i de efterföljande lönerevisionerna och jag fick besked av min chef att det var något som inte skulle gå att justera på många år trots att jag fick feedback på att jag gjorde ett gott arbete med mycket ansvar och utvecklades positivt i mina arbetsuppgifter.

Malena 2019-02-22

Lönen är väldigt viktig för att ha tillräckligt att leva av, bilda familj och ha råd att ta semester. Men också till att betala studielån. Fast arbetsplatsen och hur givande den är väger tyngre för mig.

Elin 2019-02-22

För mig ska lönen representera den kompetens som jag genom mina studier har införskaffat. Men en bra lön är inte det absolut viktigaste, att bli sedd, hörd och uppskattad på en arbetsplats är väldigt viktigt det med.

Amal 2019-02-22

Jätteviktig! Det är trots allt den jag lever på varje månad. Löneförhöjningar är inte så höga inom landstinget och därför är det viktigt att få en hög ingångslön från början!
Kommentera