Frågor & svar
Nyheter

”Jag är glad att det var en så öppen och demokratisk kultur”

Benjamin Hell gillar den demokratiska processen som kommer till uttryck på kongressen.

Publicerad:

– Demokrati, där medlemmarna diskuterar och beslutar om viktiga frågor förBenjamin.jpg Naturvetarnas framtid, är en hjärtefråga för mig.

Han bidrog själv till att debatten blev livlig på förra kongressen för tre år sedan, då han föreslog en motkandidat till valberedningens förslag på ny ordförande.

– Det visar att demokratin fungerar även om resultatet inte riktigt blev som jag hoppades. Men för mig var kanske det viktigaste att få i gång en debatt, som sedan leder till ett demokratiskt beslut. Jag är glad att det var en så öppen och demokratisk kultur.

Ännu en hjärtefråga som han tog upp i presentationen inför valet av ombud var rollen som förtroendevald.

– Vid den tidpunkten hade jag varit ordförande för Saco-S-föreningen vid Sjöfartsverket och såg behovet av bättre samarbete mellan oss förtroendevalda på arbetsplatserna och fackförbunden centralt. Så den frågan lyfte jag.

 

Bollplank åt förtroendevalda

I dag har Benjamin Hell trappat ner sitt fackliga engagemang och fungerar mer som bollplank åt de förtroendevalda. Nu nöjer han sig med att vara fackligt ombud på avdelningen för sjögeografi på Sjöfartsverket, där han själv jobbar.

Han är geofysiker i botten och disputerad inom marin geovetenskap på Stockholms universitet. På Sjöfartsverket i Norrköping arbetar han med omställningen till nästa generation av digitala navigationsprodukter, framför allt till handelssjöfarten.

Palle Liljebäck

chefredaktör