Frågor & svar
Nyheter

Givande att vara kongressombud: ”Jag kunde påverka besluten”

Ett av besluten på förra kongressen gick Mehret Sebhats väg. Det handlade om att naturvetare från andra länder kan behöva särskilt stöd på arbetsmarknaden.

Publicerad:

Naturvetarnas kongress var en premiär som gav mersmak för Mehret Sebhat.Mehret_200.jpg Att vara ombud där tycker hon var givande och lärorikt.

– Spännande att vara en del av den demokratiska processen, där viktiga beslut för framtiden fattas. Jag blev imponerad av hur välorganiserat det var och att alla blev respekterade och lyssnade på. Jag gillade också den trevliga stämningen.

Hon ömmar särskilt för naturvetare som kommer från andra länder och att de har samma rättigheter i arbetslivet som infödda svenskar.

– Glädjande fick jag med en skrivning i protokollet om att personer med invandrarbakgrund kan behöva särskilt stöd på arbetsmarknaden. Jag är en engagerad person som vill kunna påverka.

 

”Hedrande uppdrag”

Inför förra kongressen nominerade hon sig själv och blev framröstad för att representera medlemmarna i region Stockholm. Efter det insåg hon vikten av att engagera sig på arbetsplatsen och blev ordförande för akademikerföreningen på Unilabs.

– Att vara kongressombud är hedrande uppdrag som jag gärna tar på mig igen. Men nu har jag precis avslutat en utbildning i offentlig upphandling och söker jobb.

Merhet Sebhat är biomedicinsk analytiker i botten och jobbade på labb i mer än tio år. Senast var hon säljare av diagnostiktjänster på Unilabs.

Palle Liljebäck

chefredaktör