Den 3-23 maj kan du som är medlem rösta fram ombud till kongressen. Det gör du genom att logga in via ett mejl från Survey Generator. Tack för din röst!

Frågor & svar
Nyheter

Årets dietist lyfter nutritionen i sjukvården

Anna Granström har utsetts till Årets dietist, bland annat för sitt engagemang och driv att sätta nutritionsbehandling på kartan, till nytta för patienterna.

Publicerad:

– Jätteroligt och överraskande att få den här utmärkelsen av mina kollegor i Dietisternas Riksförbund,Foto Anna Granström.jpg säger hon med lika mycket glädje som förvåning i rösten.

Att dietisterna har blivit fler i region Norrbotten är inte bara hennes förtjänst, även om det var hon som för tio år sedan blev chef för att lyfta ett yrke som hon menade hade blivit marginaliserat.

– Det här har vi gjort tillsammans, säger den tidigare chefen ödmjukt. Utan mina duktiga kollegor hade vi inte lyckats. Vi har kunnat visa att sjukvården behöver vår kompetens och att den är efterfrågad.

Kollegorna hyllar henne som chef och beskriver henne bland annat som tydlig, närvarande och omtänksam. Hon sätter jaget före laget och lyssnar in medarbetarnas synpunkter. Men själv menar hon att det är medarbetarna som har gjort henne till en bra chef.

Hennes kliniska arbete kännetecknas av nyfikenhet och engagemang för en evidensbaserad nutritionsbehandling av högsta klass, bland annat inom enteral nutrition (mat som tillförs via sond).

Sedan ett år tillbaka jobbar Anna Granström inom sitt favoritområde pediatrik som handlar om barnhälsovård och nutrition.

– Det är min passion och något jag ska ägna mig åt på heltid innan jag går i pension om några år.

Palle Liljebäck

chefredaktör