Frågor & svar
Nyheter
Man med väska och karta

Månadens fråga: Hur kommer du att resa efter pandemin?

Hemester, hemarbete och digitala möten har minskat utsläppen av växthusgaser under pandemin. Nu undrar vi hur du kommer att förändra ditt sätt resa när vi är tillbaka i ett normalläge igen.

Publicerad:

Kommentarer

Peter F 2021-04-06

Någon enstaka flygresa per år inom Europa, i Sverige får det bli bil eller tåg.

Eee 2021-04-06

Jag kommer resa som en dåre!

Maria 2021-03-30

Jag har tidigare rest väldigt lite men vill absolut resa mer utomlands när det blir möjligt att flyga igen. Ingen klimatångest över det faktiskt. Jag vill gärna att hemarbetet fortsätter och även utbildningar och liknande möten ska hållas på distans så att man inte behöver resa så ofta till arbetet eller arbetsrelaterade konferenser och utbildningar.

Annika 2021-03-29

Kommer att fortsätta jobba hemifrån så mycket jag får, vilket sparar 9 mil bilresa per dag för mej. Är sugen på att resa, men vill att mina eventuella barnbarn ska få leva gott med både vinter och sommar, så det blir inga flygresor utan tåg, båt eller bil. Förstår inte de som har samvete att åka utomlands flera gånger per år.

Ingrid Hultgren 2021-03-29

Jag kommer att 1) resa med familjen till någon ö i medelhavet. 2) resa med Cab i Europa 3) resa till städer i Europa

Tant 2021-03-29

Som förut. Nån lång resa per år över jul - nyår(tropiska ställen), gå/ cykla till jobbet o bil till stugan 1,5 h bort. Svenskt kött o mejeri, inga importerade drycker i tunga glasflaskor. Plocka bär o svamp. Inget slit o släng typ snittblommor, årets färg på tröjan eller skor. Inga kemikalier i håret. Njuta av naturen.

Anette 2021-03-29

Ingen större skillnad. Hemarbetet kommer att fortsätta med kanske ngn mer dag på arbetsplatsen. Återgår till att resa m tåg till jobb. Semester m fortsatt mer tågresande känns vettigt både i Sverige o utomlands.

Bella 2021-03-29

Vi kommer planera för en resa utomlands 2023. Det är tre år sedan vi reste senast.

Ida 2021-03-29

Jag kommer inte gå tillbaka till kontoret utan kommer fortsätta jobba hemifrån, vilket känns jättebra. Räknar med att återgå till att resa i jobbet men troligen inte lika mycket som innan pandemin, vissa av de möten jag behöver vara med på kommer troligen ske online i framtiden.

Johan Karlson 2021-03-29

Utopin är att mest resa då det verkligen krävs eller när jag verkligen vill. Men alltså, att åka elva mil om dagen för att sätta sig vid en dator ? Nej, det hoppas jag att få undvika.

Ellen 2021-03-29

Fortsätter att cykla till jobbet där möjligt och ser fram emot att ta tåg/buss för de längre sträckorna. Skulle gärna tagit båten till England, och andra länder, men den möjligheten har ju tyvärr minskat elelr helt försvunnit.

Eva Mikaelsson 2021-03-29

Cykla som vanligt till jobbet, åka än mer tåg både i Sverige och Europa.

Maj Ardesjö 2021-03-29

REsa det gör jag gärna men alrig mer (hoppas jag) med flyg. Tåg, buss, cykel, vandring, det kommer att vara min och min familjs melodi!

Anna Algö 2021-03-29

Vi kommer fortsätta vårt projekt att gå från Norje till Norge. Hur stora etapperna blir bestäms av möjligheterna att ta sig dit med hjälp av kollektivtrafiken. Sedan har vi planer på att ta oss landvägen till London... Har slutat flyga redan innan pandemin, och tar tåget till jobbet så jag kan slappna av och förbereda mig

Anna G 2021-03-26

Mer tåg och längre resor med tåg med familjen. Det har mer med barnens ålder att göra. Vi har redan innan minskat våra bilresor, gått över till fossilfritt och cyklar mer. Så egentligen inte så stora förändringar.

Johanna 2021-03-26

Kommer troligen fortsätta jobba hemma men mindre än nu och de dagar jag är på kontoret kommer jag cykla så mkt som möjligt, annars åka kollektivt. Resor gör jag gärna i Sverige och ibland utomlands med tåg.

Per 2021-03-26

Tillbaka på cykeln och mer på kontoret. Semesterresor som förut, dvs bil i Västsverige och tåg till andra platser. Naturligtvis ingen motorbåt ...

Elsa 2021-03-26

Jag ser fram emot att kunna hälsa på vänner och familj både i Sverige och Europa. Det blir med tåg, som vanligt.

Thomas 2021-03-29

Det finns ett uppdämd önskan att träffa vänner och att komma utanför landet, så resa kommer jag göa igen :-)

Thomas 2021-03-26

Det finns ett uppdämd önskan att träffa vänner och att komma utanför landet, så resa kommer jag göa igen :-)

Peppe Kättström 2021-03-26

Under pandemin har jag jobbat hemifrån och åkt bil till jobbet en dag per vecka. Efter pandemin kommer jag att återgå till cykel och buss. Jag gillar mina arbetskamrater, så hemarbetet kommer att minska.

Åsa 2021-03-26

Jag kommer inte att resa utomlands på länge. Liksom många andra har jag skaffat hund. Kanske blir det en tur till vänner i England men bara om det går att ta med hunden..

Albert 2021-03-26

För mig har det varit hemester de senaste 20 åren. Men jag drömmer om att nån gång få åka på en solsemester igen. Eller varför inte bila i Provence? Hemarbete är inte ens en möjlighet idag så det blir nog ingen skillnad. Och ja jag känner ju att jag blir motvalls gubbe men jag är inte särskilt imponerad av digitala möten heller. Alla talar i mun, alternativt en talar hela tiden men vem lyssnar? Och vad blev beslutat?

Bo Norrman 2021-03-26

Väsentligt färre arbetsresor nu när mycket kan klaras av via videomöten. I princip inga nöjesresor med flyg (hade slutat redan före pandemin). Men jag ser fram emot att ta tåget genom Europa när det blir möjligt!

Anette 2021-03-26

Jag kommer nog att minska mitt resande och försöka prioritera tåg som färdsätt.

Sanna 2021-03-26

Jag reste väldigt lite även innan pandemin. Men jag hoppas fler har fått upp ögonen för hur härligt Sverige är att semestra i.

Jossan 2021-03-26

Endast hemester inom Sverige och bilavstånd, precis som före pandemin. Har hund som inte är så lätt att ha med på alla ställen eller lämna bort. Förstår allvarligt talat inte heller den här resepaniken som svenskar har, åka till Thailand och alperna två gånger om året, varför?

Dan 2021-03-26

Kanske inte helt fritt från enstaka längre resor men inte helt olikt pandemitiden (huvudsakligen digitala kontakter och tågresor när det behövs).

Melinda 2021-03-26

Jag kommer som före pandemin att resa utomlands en gång per år, om ens det. Föredrar att semestern i den norrländska fjällvärlden mer och mer.

Fredrik Cederholm 2021-03-26

Planerar när det är möjligt att resa i Europa att tillsammans med min sambo tågluffa ner till Sicilien
Kommentera