Den 3-23 maj kan du som är medlem rösta fram ombud till kongressen. Det gör du genom att logga in via ett mejl från Survey Generator. Tack för din röst!

Frågor & svar
Nyheter
Dags för ploggning! Stämningen var på topp denna soliga förmiddag. Vi samlade ihop en rejäl hög med avskräde.

Plogga i stället för fika

Det är lätt att snacka om miljö och klimat. Men ofta svårare att agera. Därför så glädjande när Millegeneralen - Terése som basar för vårt miljöledningssystem på jobbet - tog initiativ till en ploggning.

Publicerad:

Det handlar om en kombo av joggning och plockning av skräp. Nu fuskade vi lite eftersom vi valde att promenera. Vi kände ändå att det viktiga var att göra rent i vårt närområde. För er som inte har varit här ligger Naturvetarnas kontor naturskönt vid en sjö på randen till ett naturreservat i Nacka.

Att alla skulle med på tåget togs liksom för givet. Stämningen var på topp denna soliga förmiddag i februari. Det var lite känsla av exkursion där något viktigt skulle utföras. 

Men mest var de trevligt att hänga med kollegorna i ett nytt sammanhang. Som omväxling till fikarummet. 

Plastpåsar drogs upp ur sjön och bildäck rullades ut ur vassen. Annat skräp vittnade om boplatser från hemlösa, som hade hittat en fristad i området, men blivit bortkörda. Man kan bara hoppas att de lever under bättre omständigheter nu.

När allt var över hade vi samlat ihop en rejäl hög med avskräde. Vad man nu skulle göra med det? Det hade förstås Millegeneralen tänkt på. Kommunen var kontaktad och kom och hämtade soporna. Det som var möjligt att bränna blev fjärrvärme. Övrigt sorterades i lämpliga fraktioner och hanterades på andra sätt. Förhoppningsvis kunde en del återvinnas.

Nu ser jag fram emot nästa aktivitet. En gång i månaden gör vi en konkret insats som ligger i linje med vårt miljöledningssystem. Då får vi också med våra grannar Arbetsterapeuterna, som blev inspirerade.

Kanske det är läge att göra motsvarande röjning inne på kontoret och skicka alla gamla böcker, pärmar och annat som man inte använder till återvinningen.

Lars-Erik-liljeback-kronika.png

Palle Liljebäck

chefredaktör

Kommentarer

Kommentera