Frågor & svar
Nyheter
Från vänster Linnea Barreng, Nora Euler, Maja Andersson och Erika Holmberg.

Nya studentmarknadsförare på ditt lärosäte

Att engagera sig fackligt under studietiden kan kännas långt bort för vissa. Men för våra nya studentmarknadsförare var det precis tvärtom. De såg sitt extrajobb som en chans att driva frågor för studenter, skapa events och nätverka med yrkeslivet.

Publicerad:

- När jag tänker på facket så är det första ordet som kommer upp trygghet. Redan under studietiden finns de där och rustar dig för ditt framtida arbetsliv, säger Erika Holmberg, studentmarknadsförare på Stockholm universitet.

- Jag tänker också att det finns många som inte har koll på sina rättigheter, det vill jag hjälpa dom att få. Men jag vill också få studenter att förstå värdet av att redan nu vara medlem i ett fackförbund, säger Linnea Barreng, studentmarknadsförare Uppsala.

Utbildning

Våra nya medarbetare studerar alla olika saker. Alltifrån molekylärbiologi, nutrition till att bli meteorolog. På frågan om vad de tyckte var mest intressant med sin utbildning svarade de;

- Kontrasterna mellan att få lära mig om livet i stort och allra minsta detalj. Jag tycker det är otroligt spännande att förstå hur naturen fungerar i relation till mänskligheten och hur vi genom det kan arbeta för en hållbar framtid. Snart ska vi ut på fältvecka också, det ska bli riktigt kul, säger Maja Andersson som pluggar molekylärbiologi på Uppsala universitet.

- Det mest intressanta med min utbildning är att den är företags-och forskningsfokuserad, vilket reflekteras i kurserna som inkluderas i programmet. Förutom kurser inom naturvetenskap har vi även kursmaterial inom entreprenörskap och innovationsledning, fyller Nora Euler i, som studerar tillämpad Bioteknik vid Uppsala universitet.

Vad kommer vi att kunna se hända på de olika lärosätena under er tid?

- Utan att avslöja för mycket så kommer vi att synas lite här och var i Uppsala. Kanske vid ett pop-up bord där du kan få fika och höra om vad Naturvetarna kan göra för dig. Eller så kommer vi att ha olika digitala föreläsningar, säger Maja Andersson.

- På SU kommer jag bland annat att ha en alumni kväll för att ni som studenter ska få en chans att träffa yrkesverksamma och höra om deras resa från universitetet till den karriär de har idag, säger Erika Holmberg.

Finns det något ni redan nu skulle vilja förmedla till studentmedlemmar?

- Det är dem små sakerna du gör varje dag som främst kommer avgöra vart du befinner dig om fem år, börja idag med att komma ett steg närmare ditt mål, säger Nora Euler.

- När allt blir riktigt mycket och jobbigt, påminn dig själv om varför du började. Och att omtentor finns av en anledning, säger Linnea Barreng.

- Men också, våga tro att du en dag kan leva din dröm, fyller Erika Holmberg i.

Slutligen, någon av er som skulle vilja dela med er av ert bästa lifehack?

- Är du och handlar och får inte plats med chipspåsen i väskan, öppna ena kanten och släpp ur luften så får den plats, avslutar Linnea Barreng och skrattar.

Nikita Zeiloth

Journalist & digital innehållsproducent

Kommentarer

Kommentera