Frågor & svar
Nyheter

Månadens fråga: Hur påverkas du av coronakrisen?

Många naturvetare gör viktiga insatser i sjukvården för att minska smittspridningen. Andra jobbar hemma, studerar på distans eller blir permitterade. Nu undrar vi hur du påverkas av den exceptionella situation som råder nu.

Publicerad:

Kommentarer

Niclas 2020-04-08

Jag påverkas i stort sett inte alls då jag dels är föräldraledig, dels jobbar på en statlig myndighet och därför inte riskerar att permitteras eller förlora jobbet. Dagarna lunkar på som vanligt. Det enda som ändrats är att min fru jobbar hemifrån och att öppna förskolorna stängt.

Lovisa 2020-04-06

Jag är student på heltid och jobbar även deltid på högskolan. All undervisning sker på distans och även avstämningar för jobbet. Det flesta av mina arbetsuppgifter har dessutom uteblivit... Många timmar blir det framför Zoom och datorn. Helt klart en utmaning att inte kunna vara i andra lokaler än hemmet..

Joyce Hangandu Sommar 2020-04-01

Jag jobba på Genetisk laboratoriet så testning av coronavirus påverka oss lite grann på grund av att vi fick låna ut en av vår medarbetare till Virologen på Mikrobiolog laboratoriet från V11 till sommar eventuellt. Detta påverka vår sommar schema.

Albert 2020-03-31

Är på jobbet men det är lugnt som under semestertider. Mycket sjukfrånvaro eftersom vi ska vara hemma för minsta lilla. Vilket också är intressant, var det mer sjuknärvaro innan?

Magnus 2020-03-31

Hemmajobbandes sedan tre veckor, nu är videomötena något att se fram emot. Det blir ytterligare veckor utanför labbet, "tur" att det finns saker att skriva, även om surdegarna sällan är lockande.

Anneli 2020-03-31

Jag har jobbat hemifrån i två veckor eftersom jag har snuva. Tar det säkra för det osäkra. Ledningen har varit tydlig med att alla friska ska fysiskt vara på plats på jobbet (ok att jobba hemifrån typ en dag i veckan). Jag jobbar som miljöinspektör.

Lars 2020-03-31

Som molekylärbiolog hos molekylärbiologisektionen för mikrobiologen i Halmstad är det såklart mycket som påverkas. Corona har inneburit en helt ny placering. Som tur är har provvolymerna för de övriga ordinarie analyserna minskat vilket tillåter oss att hinna med alla COVID-19 prov vi tar emot. Utöver den ökade arbetsbelastningen har det blivit mer helgarbete också. Nu hoppas vi bara att reagenserna räcker och att det inte blir en stor ökning.

HHO 2020-03-31

Föreläsningarna på universitetet sker via Zoom(ungefär som Skype) och så här jag varit med presenterat grupparbete över Zoom, med Power Point och allt. Jag var skeptisk i början men det har varit förvånansvärt lite teknikstrul.

Eva 2020-03-31

Har jobbat hemma den här veckan pga lindriga symptom. Räknar med att vara på min arbetsplats nästa vecka. Det är ok att jobba hemifrån. Vi har kontakt varje dag med möten i Teams.

Camilla 2020-03-31

Jobbar mycket med att få fram desinfektionsmedel till produktionen. Flera interna regler kring Covid-19 införda för att minimera risken för spridning inom företaget.

Eva 2020-03-31

Jag jobbar på Göteborgs universitet, så jag och mina kollegor jobbar med att lägga om all utbildning på distans. I vissa fall ger vi t o m kurser i fel ordning, eftersom vissa moment inte funkar på distans.

E 2020-03-27

Studerar år 3 av 5. Nu blir det på distans men har dock uppsatsskrivning nu så påverkas inte så mycket av distansundervisningen.

Janne 2020-03-27

Jag sitter sedan två veckor hemma och jobbar på distans. Förra veckan var jag lite "snorig", men nu är jag symtomfri, men fortsätter jobba hemifrån. Trafikverket som jag jobbar på har sagt OK till hemjobb för de som har möjligheten. Vi får inte ha några fysiska möten som inte ör verksamhetskritiska. All kommunikation sker via Skype, telefon och mejl. Det fungerar bra. Vi funderar på alternativa mötesformer till fysiska workshops som är planerade framöver.

Thorsten R Pedersen 2020-03-27

Jag är EC på en statlig myndighet. Många av mina medarbetare jobbar hemifrån. Vi är vana vid att jobba via Skype så det fungerar ok, men den fysiska arbetsmiljön (skrivbord, stol m.m.) är ofta sämre hemma än på jobbet. Vi försöker jobba på så gott det går.

Ingela 2020-03-27

Betydligt färre fysiska möten - ersätts istället av Skype. Inga tjänsteresor. Kan jobba hemifrån när ev. symptom visar sig - föredrar annars att träffa kollegor och social samvaro tillsammans i kristider.

Matthew Fielden 2020-03-27

Jobbar hemifrån! Hundarna är överlyckliga...

Alexandra 2020-03-27

Jag jobbar hemifrån. Vi uppmanas jobba hemifrån så mycket somarbetet tillåter. Just nu är jag lite snuvig så jag jobbar hemma p.g.a. det också. Men jag har det bra här hemma och jobbar på i stort sett som vanligt.

Helen Eklund 2020-03-27

Jag har jobbat hemma i tre veckor. Förts i karantän och sedan för att arbetsgivaren rekommenderar detta. Det påverkar mig psykiskt att inte träffa andra. Känner mig nedstämd och har svårt att fokusera på jobbet. Men detta är ett litet problem jämfört med hur andra har det.

Mona Fransson 2020-03-27

Har förmånen att ha möjligheten att arbeta hemma.

Malin 2020-03-27

Jobbar på djursjukhus, så vi har inte lyxen att kunna jobba hemifrån. Bristen på handsprit är påtaglig, så vi tvättar sönder händerna istället. Tar inte i hand när vi hälsar på djurägare, begränsar antalet personer som får följa med djuret in, och i vissa fall hämtar vi djuret från parkeringen. Om skolorna stänger påverkas personalen i sådan omfattning att allt annat än absolut livsnödvändig akutdjursjukvård kommer stängas ned.

Karin 2020-03-27

Jobbar hemma sedan två veckor och minst i fyra till.

Anne-Marie 2020-03-27

Jag jobbar hemifrån nu.

Gert-Owe 2020-03-27

Vi flexar. Jobbar hemma varannan vecka och på kontoret varannan. När jag är hemma är kollegan på kontoret och tvärt om.

Gert-Owe 2020-03-27

Vi flexar. Jobbar hemma varannan vecka och på kontoret varannan. När jag är hemma är kollegan på kontoret och tvärt om.

Skogsmulle 2020-03-31

Redan osäker säsongsanställning blir ännu osäkrare...

Skogsmulle 2020-03-27

Redan osäker säsongsanställning blir ännu osäkrare...

Ann-Helen 2020-03-27

Jobbar hemifrån, promenerar i skogen, undviker butiker, gym och bibliotek. Hjälper barnen med hemstudier när de är lätt förkylda. Saknar o oroar mig för äldre släktingar.

Louise 2020-03-27

Jag studerar sista terminen på dietistprogrammet i Göteborg och påverkas då min slutpraktik kommer bli fördröjd eller inställd. Jag blev också härom veckan erbjuden arbete med start i slutet av sommaren, men nu i dagarna meddelade arbetsgivaren att de måste avvakta med rekrytering p.g.a att de knappt har några patienter längre till följd av coronaviruset (många som väljer att stanna hemma).

Vanna Avest 2020-03-27

Så klart man måste vara super försiktig och göra sitt bästa för att minska smittspridning .

Jessica 2020-03-27

Vi har blivit uppmanade att jobba på distans i så stor utsträckning arbetet tillåter. Det funkar bra! Skönt att slippa Stockholms kollektivtrafik men ergonomin blir lite lidande och trist att inte träffa kollegorna mer än via skype.

Egon 2020-03-27

Ja jag jobbar som reservatsskötare i Värmland och de senaste dagarna översvämmas de besöksanpassade reservaten men det är bara positivt att få ut människor i naturen Egon

Ingrid 2020-03-27

Jag skriver tips till våra kunder bland Sveriges skolor om schema och frånvarorapportering när elever undervisas på distans.

Marianne 2020-03-27

Jag jobbar hemifrån (anställd miljökonsult) och är just nu inte orolig för mitt jobb. Men det kan ju ändras om detta fortsätter i höst.

Petra 2020-03-27

Massageterapeut i enskild firma utan anställda. Drabbas hårt då både de flesta privata och företagskunder uteblir.

Anna 2020-03-27

Jobbar som naturkommunikatör men arbetar nu inom Länsstyrelsens krisorganisation med kriskommunikation. Det känns som en viktig uppgift men arbetet med naturinformation blir lidande och risken är att vi därmed inte hinner göra av med årets anslag från Naturvårdsverket.

Solo 2020-03-27

Jobbar som vanligt men med bara 10% av kollegorna på plats - de andra arbetar hemma. Har gått över till distansundervisning.

P 2020-03-27

Inställd semester och beordrad övertid....

MarLin 2020-03-27

Arbetar hemifrån tillsammans med resten av familjen. Störs av alla självutnämnda experter som sprider sina gissningar.
Kommentera