Den 3-23 maj kan du som är medlem rösta fram ombud till kongressen. Det gör du genom att logga in via ett mejl från Survey Generator. Tack för din röst!

Frågor & svar
Nyheter

Dirk driver projekten framåt

Livslångt lärande gäller för Dirk Weigelt. Under sin långa karriär inom kemi har han hela tiden skaffat sig nya erfarenheter. Nu ser han fram emot att jobba som enhetschef för Analys på Research Institutes of Sweden, RISE.

Publicerad:

Vad ska du göra på RISE?

– Jag är enhetschef för Analys av kemiska processer och läkemedel på RISE. Mitt fokus är att utveckla medarbetarna och verksamheten. Jag kommer själv bara jobba lite med projekten men jag ansvarar för att de drivs framåt. Jag kommer också jobba mot kunder och skapa nya affärer.

Vad gör ni på analysavdelningen?

– Vi får uppdrag från olika aktörer som bolag som tar fram nya läkemedel, mindre bolag som behöver hjälp med analyser, och EU anslag från forskningsprojektet, till exempel Horizon 2020. Det är jätteintressant att få jobba inom så många olika områden.

Varför chef?

– Jag gläds åt att se medarbetare utvecklas. Det gör mig riktigt stolt att rekrytera personal som kanske kommit in med en lite annorlunda bakgrund och som sedan blivit riktigt duktig på sitt område.

Vad lockade med tjänsten?

– Jag behöver en omväxlande atmosfär, det utmanar mig som person. På RISE får jag prova på ett nytt område för mig – hur vi kan säkerställa kvaliteten i våra analyser inom GMP. Jag är forskarutbildad så livslångt lärande är häftigt tycker jag.

Vilka erfarenheter tar du med dig på ditt nya jobb?

– Hur man kan förbättra arbetsflöden ska jag försöka tillämpa här. Jag har tidigare jobbat med diagnostik på patologen på Karolinska Universitetssjukhuset, med läkemedelsforskning på AstraZeneca och med att sätta upp Stockholms kanske största blodlabb på Unilabs. Nu går jag tillbaka till färre prover och analyser men mer komplexa frågeställningar.

Johanna Rösth

projektledare webb

Kommentarer

Kommentera