Frågor & svar
Nyheter

Det perfekta extrajobbet

Studenter på Örebro Universitet tog saken i egna händer. För att biologerna skulle synas i vimlet började de jobba fackligt som studentmarknadsförare för Naturvetarna.

Publicerad:

Det bubblar av kreativitet på ingenjörsmässan i Örebro. Ina-Marie Åberg och Nicole Stylin står vid ett mässbord och pratar med studenter. Innan de hade hört talas om Naturvetarna visste de inte om att det fanns ett fackförbund för naturvetare. Men när man lyssnar på dom idag kan man tro att de inte har gjort annat än att prata kring dessa frågor.

– Det här jobbet har gett mig chansen att jobba med naturvetare och naturvetenskap i ett sammanhang. Innan hade vi ingen direkt kontext kring naturvetare, säger Ina-Marie Åberg.

Ett bra extrajobb

Båda tycker att det är roligt att vara ansiktet utåt för Naturvetarna. Ett arbete som innebär mycket frihet under ansvar men också en chans att göra direkt påverkan för deras klasskamrater och andra studenter.

Varför valde ni just det här extrajobbet?

– Vi jobbar inom ett naturvetenskapligt område, ett sådant extrajobb är svårt att hitta. Jag sätter mitt eget schema vilket gör att mina studier inte blir lidande, säger Nicole Stylin.
Ina-Marie Åberg instämmer och menar att de får jobba med något som påverkar deras egen framtid.

Att få skapa event och rekrytera nya medlemmar är något av de roligaste med jobbet tycker båda. Men arbetet har även gett dem möjlighet att utvecklas som individer och knyta nya kontakter.

– Vi tvingas gå ur vår komfortzon. Mässorna var superläskiga i början men nu känner vi oss trygga, säger Ina-Marie Åberg.

Vågar mer nu

Nicole Stylin var länge nervös då hon trodde att hon inte skulle kunna vara social på en mässa.

– När man läser ett specifikt program som vi så kanske man inte får utveckla sin sociala kompetens lika mycket. Men tack vare utbildningen genom Naturvetarna kan jag idag utan problem prata med främlingar, säger Nicole Stylin.

Idag finns det 13 studentmarknadsförare på olika universitet i landet.

– Vi utbyter kunskap och inspireras av varandra. Tack vare Naturvetarna är de andra studentmarknadsförarna våra vänner och vi knyter kontakter över hela Sverige. Vem vet, kanske är just de våra framtida kollegor? säger Nicole Stylin.

7 skäl att bli studentmarknadsförare

  1. Våga, det är självutvecklande!
  2. Du får chansen att knyta nya kontakter över hela Sverige.
  3. Du får lära dig vikten av att vara med i ett fackförbund.
  4. Du behöver vara strukturerad, det är mycket frihet med ansvar.
  5. Du kommer att ha roligt!
  6. Du gör direkt påverkan på ditt lärosäte.
  7. Du påverkar din studietid men också ditt framtida arbetsliv.
Nikita Zeiloth

Journalist & digital innehållsproducent

Kommentarer

Kommentera