Frågor & svar
Nyheter

Bästa nätverket för Oliver

För Oliver Degerstedt passar det perfekt att vara med i Apotekarsocieteten.
– Jag blir inbjuden till seminarier, workshops och andra event inom life science, säger doktoranden som studerar farmaceutisk vetenskap på Uppsala universitet.

Publicerad:

Han lyfter också kontaktnäten som han får tillgång till inom branschen. Ett annat guldkorn i medlemskapet är stipendierna.

– Att kunna söka stipendier är avgörande för mig som doktorand. Det ger mig möjlighet att delta på internationella konferenser. Den senaste handlade bland annat om mitt huvudområde ”drug delivery” och samlade forskare från hela världen i San Antonio i USA.

Han tipsar andra att gå med i Apotekarsocieteten.

– Jättekul att komma in som kemist här. Anslaget är ofta brett med event som tar upp allt från antibiotikaresistens och sömnforskning till mera specifika farmaceutiska frågor.

Halvvägs in i sin forskarutbildning har Oliver Degerstedt kommit. Nu i coronatider delar han sin tid mellan att ha digitala möten hemma och läsa, och att göra experiment på labb.

– Jag har det förhållandevis bra och får ha labbet nästan för mig själv, säger han.

Apotekarsocietet med anor

Är en mötesplats för dig som arbetar inom läkemedels- och medicinteknikområdet, från tidig utveckling till användning. I dag är antalet medlemmar runt 5 000.

Erbjudande: Första året gratis för medlemmar i Naturvetarna. Ange rabattkoden Naturvetarna 2020. Därefter 450 kronor per år.

Sök stipendium för fortbildning och forskning. Varje år delas upp till 8 miljoner kronor ut, där medlemmar har företräde.

Stolta traditioner: Redan 1675 utfärdar Karl XI en författning om privilegier för samtliga fem apotekare i Stockholm för att skydda befolkningen mot kvacksalveri. En senare milstolpe är 1971 då apoteken blev statliga. Apotekarsocieteten får in kapital och ombildas till en ideell förening som ska främja en god utveckling och användning av läkemedel.

 

Apotekarsocieteten.png

Palle Liljebäck

chefredaktör

Kommentarer

Kommentera