Frågor & svar
Nyheter

Viktig information om juristförsäkringen

Alla medlemmar i Naturvetarna har fått pröva på en juristförsäkring kostnadsfritt under tre månader. Den har mottagits väl och har använts av fler än 800 medlemmar. Nu är det dags att börja betala för juristförsäkringen.

Publicerad:

Sedan 1 februari betalar du för juristförsäkringen om du inte har tackat nej till den. Juristförsäkringen kostar 35 kronor per månad och debiteras i samband med att avgiften till Naturvetarna betalas.

Den första debiteringen sker i nu i februari. Är du student eller doktorand med utbildningsbidrag ingår försäkringen kostnadsfritt i ditt medlemskap.

Nya medlemmar får pröva på

Nya medlemmar i Naturvetarna får samma erbjudande med en prövotid. Under den tiden kan man avsäga sig försäkringen genom att mejla info@naturvetarna.se eller gå in på "Mitt medlemskap" på www.naturvetarna.se. Inloggning sker genom BankID.

Du som har försäkringen, men vill säga upp den mejlar till info@naturvetarna.se. Försäkringen upphör att gälla den sista dagen i den månad du säger upp försäkringen.

Jag fick mycket snabb respons från HELP och Jacob var glädjande hjälpsam och tillmötesgående. Jag fick hjälp att formulera två privatjuridiska dokument som jag tänkt på länge. Med er service blev det äntligen av. Jag känner mig nöjd och lättad.

845 ärenden hittills

Vilken typ av ärenden är vanligast?
– Testamente och samboavtal ligger i topp. Många har säkert gått och tänkt på att få det gjort och passar på nu. Vi har också skrivit några bodelningsavtal.

Har ni hjälpt till vid tvister?

Ja, och det har handlat om vårdnadstvister. Den typen av ärenden kommer att öka över tid. Tvisten måste ha uppstått efter 1 november för att vi ska kunna bistå. I flera fall har vi hjälpt till att överklaga beslut från försäkringskassan.

Palle Liljebäck

chefredaktör

Kommentarer

kerstin 2019-02-21

Ganska osnyggt att meddela att försäkringen kostar 35 kronor per månad och sedan skicka ut en räkning på ett helt år!
Kommentera