Frågor & svar
Nyheter

”Jag gillar sammanhållningen mellan naturvetare”

Välkommen Ina-Marie Åberg, ny studentmarknadsförare på Örebro universitet! Hon är en av dem som jobbar extra med att marknadsföra Naturvetarna och rekrytera medlemmar på sitt universitet.

Publicerad:

Naturvetarna hittade hon när hon googlade på naturvetenskapliga sommarjobb.

– Mitt första intryck var en bra och uppdaterad webb. Jag gillade också att kunna få mer sammanhållning med andra naturvetare.

I höstas läste Ina-Marie Åberg om studentmarknadsförare i nyhetsbrevet, och intresset vaknade på en gång. Hon klev på uppdraget i februari och deltog på universitetets Välkomstmässa.

Tips och inspiration

Örebro Universitet har inte så många medlemmar än, men stor potential! Under våren är hennes planer att dela ut tentapåsar och ha en karriärworkshop tillsammans med några alumner. Här kan studenterna få tips på hur man söker sommarjobb, framhäver sin kompetens och vad arbetsgivare söker. Hur karriären har varit för en som har jobbat ett tag är alltid spännande att få ta del av.

Fördelar för studenter

– Jag visste inte att fackförbund kunde vara så engagerade, och ha så många fördelar, även för studenter.

Här är de största fördelarna enligt Ina-Marie Åberg:

  • Nätverk för att få koll på vad andra jobbar med och hur olika branscher fungerar.
  • Att få lära sig hur fackförbund jobbar och vad de gör för arbetsgruppen.
  • Lönesamtals- och cv-coachning.

Biologiskt entreprenörskap

Hon pluggar Biovetenskapligt program, inriktning mot biologiskt entreprenörskap, 180 poäng. Fokus för programmet är människokroppen och mikrobiologi, och förutom det entreprenörskap, retorik och marknadsföring. Hon tillhör första kullen någonsin på programmet, och säger att det var en chansning, som blev jättebra!

– Vi får lära oss att marknadsföra oss själva och vår forskning. Då kan vi ”sälja in” den direkt utan att behöva gå några extra kurser för att lära oss den biten.

Ina-Marie Åberg tycker att alla kurser är väldigt roliga. Hon vill sedan läsa en master men har inte bestämt inom vad även om det lutar åt toxikologi. Drömmen är att bli expert på något för att starta ett företag.

Hennes fritid handlar mest om friluftsliv och att vara ute i skogen med hästen och hunden. Längdskidor, klättring och jakt är också stora intressen.

Kommentarer

Kommentera