Den 3-23 maj kan du som är medlem rösta fram ombud till kongressen. Det gör du genom att logga in via ett mejl från Survey Generator. Tack för din röst!

Frågor & svar
Nyheter

Månadens fråga: Får du den kompetensutveckling du behöver?

Att hålla sig uppdaterad med ny kunskap är den bästa tryggheten. Men långt ifrån alla lever upp till devisen "Det livslånga lärandet". Nu undrar vi om du går kurser eller förkovrar dig på annat sätt för att vara attraktiv på arbetsmarknaden.

Publicerad:

Kommentarer

Anonym 2019-10-18

Kompetensutveckling? Jag har snarare berövats alla möjligheter till ett normalt liv. Efter min doktoranbdutbildning har jag levt i fattigdom. Hånad och lurad av de som är tänkt att hjälpa mig i min forskningskarriär. Det finns ingen hjälp att få. De flesta är bara hycklare, möss och allsköns avskum.

Åsa 2019-10-04

Vi kompetensutvecklar varandra inom företaget på ett fantastiskt bra sätt, alla delar med sig av sina kunskaper och ideér . Sen är det ganska ont om kurser och liknande inom mitt område så där är det inte så enkelt, de flesta länder ligger efter Sverige.

Byte jobb 2019-10-01

När jag bytte från privat till offentlig sektor har det funnits mer möjligheter till utbildningar och kompetensutveckling. Men bara genom att byta jobb ger ett oerhört lyft.

Birgitta Johansson 2019-09-30

Nej. Tudelat problem. Vården har inte de pengar för att skicka oss på kurser. Utbudet på kurser är begränsat och mycket dyra.

Stefan Johansson 2019-09-28

Ja det har jag alltid fått + oftast de relevanta kurser, konferenser och inspirationsmöten som avdelningen ordnar

Konsult 2019-09-27

Nej, det ska ske genom löpande arbete och jag får utbilda de nya.

Frida 2019-09-27

Ja. Arbetas med kollektiv kompetensutveckling på arbetsplatsen och det ses positivt på egna initiativ.

Klara 2019-09-27

Nej. Trots att jobbannonsen för min anställning efterfrågade en viss kompetens, som jag beskrev att jag saknade, så har jag inte fått möjligheten att utbilda mig i den kompetensen. Kurserna är för övrigt gratis...

Yasi 2019-09-27

Nej! absolut inte! Akademiska sjukhuset i Uppsala fokuserar bara på läkare och sjuksköterskor! Vi som jobbar på laboratorie-verksamhet med olika kompetens som analyserar och bedömmer alla olika möjliga typ av sjukdomar får ingenting! Folk kallar oss till Labb-assistens vilket finns inte längre! sjukhus chefer fokuserar bar på budgeten och hyrläklarna! Utan labb finns inga diagnoser! Det är ganska synd att allmän information om olika yrke är så lågt. Även när man tar studielön och höjer sin kompetens själv med egen bekostnad hör man ofta att "det spelar inget roll att du har en masterexamen!" man får inte löneförhöjning eftersom arbetsgivare kan inte erbjuda annat jobb till dig som har högre utbildningen nu!

Vettan 2019-09-27

Tyvärr inte, är för stressigt på arbetet, prioriterar inte mig själva. Vet att det är viktigt. Har fått en ny chef som faktiskt ligger på att jag ska åka på kompetensutveckling. Har även känt att kostnaden är ett hinder. Ska verkligen ta tag i det! Åren bara rinner iväg

Charlotta Rasmusson 2019-09-27

jag läser en GIS kurs på deltid (fritiden) och får dra sådana ärenden som gör att jag lär mig nya saker så lärandet är inbakat i jobbet

Miljöinspektören 2019-09-27

Vi har i princip fått gå det vi vill men i år när kommunens ekonomi är dålig har de strypt möjligheten till utbildning och det gjordes redan före sommaren. Det konstiga är att konstigt att i lönekriterierna finns det om ansvar för egen utveckling och verksamhetens utveckling.

Lasse 2019-09-26

Självklart. Som akademiker och naturvetare ser jag det som en del av mitt eget ansvar att löpande hålla mig uppdaterad med nyheter inom mitt område, att ha en relevant och ändamålsenlig, egen omvärldsbevakning och aktivt lära mig nya saker.

Nathalie Chatzissavidou 2019-09-26

Ja, både via jobbet på Xbrane Biopharma (konferenser/worshops men också tid att läsa vetenskapliga artiklar i forskningsfältet Bioteknologi , men också privat där jag lär mig nya språk, (tex senast Turkiska- bra för hjärnan) och tittar på TED talks i ämnen som intresserar mig. Nathalie (som också pratar grekiska)

Katarina 2019-09-26

Nej är ju endast fast anställd vanlig dödlig, inte lärare/lektor på universitet. Då får man inte åka på kursutveckling även om pengar och uppbackning finns. Nån kan ju se att man är ur fel kategori.........

Ola 2019-09-26

Ja, chefen tjatar alltid på att jag ska gå på kurser.

Mike 2019-09-26

Nej. Jobbar på SLL sjukhus i stor Stockholm. Ingen möjlighet för utveckling. Söker aktivt jobb utanför SLL.

Univ lektor 2019-09-26

Absolut inte, allt skall lösas på minsta möjliga tid till lägsta kostnad så att all OH verksamhet går runt
Kommentera