Frågor & svar
Nyheter

Månadens fråga: Hur gör du för att komma igång efter semestern?

En del våndas, medan andra går till jobbet med lätta steg första veckan efter semestern. Nu undrar vi vilken strategi du har för att behålla semesterkänslan och inte hamna i stressläge.

Publicerad:

Kommentarer

Hilding 2019-08-28

Är, och har alltid varit, full fart direkt. Jobbar privat (egenföretagare) så då kan man inte tillåta sig några mjukstarter

Anna G 2019-08-27

Tycker det varit skönt att komma tillbaka när det var lugnare på jobbet, har kunnat rensa bort mycket, som inte hans med före semestern. Nu är det full fart igen och mailkorgen fylls på. :)

Albert 2019-08-26

Rivstart! Finns inte mycket annat att välja på.

Eva 2019-08-23

Jag planerar in många utebesök för att jag inte ska få en "innechock". Jag äter lunch ute, går utevägen mellan kontor och försöker ha kortare dagar. Om verksamheten tillåter. Är det mycket att göra är det bara att köra, men då försöker jag att inte lägga in några aktiviteter på kvällarna då jag vet att jag är utmattad hela första veckan.

Sollozzo 2019-08-23

Ser till att vara ledig på första måndagen.

Mats i Göteborg 2019-08-23

Jag prioriterar vilka arbetsuppgifter som är viktigast, detta förankrar jag hos min chef, om OK så jobbar jag efter detta. Kul att va på jobbet och få uppskattning igen och utan stress.

Camilla 2019-08-23

Jag brukar komma tillbaka och jobba mitt i veckan då är det bara 2-3 dagar kvar till helgen. Sedan brukar jag hålla de första dagarna rena från möten om det går för att kunna gå igenom mejlbox och planera de närmsta veckorna i lugn och ro. Efter jobbet är det kvällsdop som gäller.

Pernilla 2019-08-23

Jag ser till att börja jobbet på en torsdag eller värsta fall onsdag efter semestern, då blir det kortvecka första veckan och känns inte lika jobbigt.

Sonya Juthberg 2019-08-22

Jag har nog tur med mitt jobb: jag har världens bästa! Jag jobbar som biolog och är mycket ute, har väldigt mycket friheter om när jag jobbar också. Det är super, känns ytterst sällan som ett last att gå till jobbet. Jag tror att man mår bra av att jobba ute och att känner att man kan har någon slags kontroll över sitt arbete.

Hälsingen 2019-08-22

Jag börjar alltid på en torsdag. Det gör att man får en riktigt skön mjukstart. Ingen räknar riktigt med en den veckan och man kan läsa mailen i lugn och ro på torsdagen. Sedan är det fredag och helg igen. Störtskönt!!!

Joel 2019-08-22

Jag uppdaterar mig och sedan är det bara att spotta i nävarna och köra igång. Vissa går och drar benen efter sig i veckor innan de kommer igång men det bästa är att choka motorn och köra igång direkt. Inget blir bättre med en mjukstart.
Kommentera